Üreticiyi ve Sanayiciyi Zora Sokacak Açıklamalardan Herkes Kaçınmalı

Ülkemiz fındık dikim ve sahalarında verimi ve de kaliteyi artırmalıyız

info@karadenizekonomi.com / 19.08.2014

Üreticiyi ve Sanayiciyi Zora Sokacak Açıklamalardan Herkes Kaçınmalı

Serdaroğlu Tarım Ürünlerisahibi Niyazi Serdaroğlu bölge ekonomisinde fındığın ve fındık sanayi'nin yeri çok büyük diyerek 2014 sezonuyla ilgili önemli değerlendirmeler ' de bulundu.

Serdaroğlu yaptığı açıklamalar da '' Önemli bir istihdam Karadeniz bölgesinde fındık sanayinde sağlanmaktadır''diyerek fındığın ekonomideki yerinin büyük olduğuna dikkat çekti.

Üreticimiz açısından fındık fiyatları tarihi rekor seviyelere ulaşmıştır.Üreticimiz fiyatlardan memmun, elinde fındığı olan üretici mutlu.Ancak bu fiyatları özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde %60 üreticinin elinde fındık olmadığı için faydası yok.Bu nedenle üreticimizin vede sanayicilerimizin zora girmesini sağlayacakaçıklamalardan tüm kesimler uzak durmalıdır.2014 fındık sezonu bölgede yaşanan don nedeniyle çok rekolteli bir yıldan az rekolteli bir yıla dönüşmüştür.514 bin ton rekolte devirle beraber 564 bin ton Türkiye genelinde fındık rekoltesi olacak bu rekoltede ihracatımıza yetecektir.

Ülkemiz fındık dikim  ve sahalarında verimi ve de kaliteyi artırmalıyız.

ETİKETLER; Niyazi Serdaroğlu
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar