Vali BALKANLIOĞLU Fındık İşcileri'nin Sorunları'nı Dinledi

Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için gelen işçilerle görüşerek, sohbet etti ve bir sorunlarının, ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu, sıkıntılarını dinledi.

info@karadenizekonomi.com / 8.08.2014

Vali BALKANLIOĞLU Fındık İşcileri'nin Sorunları'nı Dinledi

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Mevsimlik işçiler için hazırlanan merkeze bağlı Uzunisa Köyü'ndeki alanda kurulan geçici konaklama alanında incelemelerde bulundu.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun inceleme gezisine, Garnizon Komutanı jandarma Albay Şeref ÇAKMAK, Vali Yardımcısı Ömer ADAR, Altınordu Kaymakam Vekili Ahmet ARIK, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, İşKur Müdürü İsa KAYMAK, Halk Sağlığı Müdürü Çetin GÜNDOĞDU, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent ÖZSOY, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İLO Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Proje Koordinatörü Doç. Dr Murat GÜLCAN eşlik etti.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte mevsimlik işçiler için hazırlanan Uzunisa Köyü'ndeki fındık işçilerinin kalacağı konaklama alanında yapılan faaliyetlerle ilgili Vali Yardımcısı Ömer ADAR ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İLO Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Proje Koordinatörü Doç.Dr Murat GÜLCAN’dan bilgi aldı.


 
Fındık İşçilerinin Sorunlarını Dinledi

Vali BALKANLIOĞLU, Uzunisa Köyü Geçici Konaklama Merkezi'nde çadırların bulunduğu alanları da gezerek, Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için gelen işçilerle görüşerek, sohbet etti ve bir sorunlarının, ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu, sıkıntılarını dinledi.

Vali BALKANLIOĞLU, Çocuklarla Ders’e Katıldı

Vali irfan BALKANLIOĞLU, Ordu Valiliği tarafından çocuklar ve gençler için oluşturulan Kültür ve Sanat Evi’ni de gezerek sınıflara uğradı, çocuklarla birlikte ders‘e katıldı, oyuncakların yer aldığı hediye paketi verdi.

Vali BALKANLIOĞLU, Uzunisa Köyü Kültür ve Sanat Evi’nin içinde yer alan sağlık merkezini de ziyaret ederek bilgi aldı.
 

“Eksiklikler Anında Giderilecek”

Uzunisa Köyü'ndeki alanda kurulan geçici konaklama alanında incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden Ordu'ya gelen işçiler için, Valiliğimizce Uzunisa Köyü’ndeki konaklama alanı temin edilerek, her türlü ihtiyaçlar giderilmeye çalışılıyor. İşçilerin daha güzel şartlarda yaşaması için bu konaklama yeri yapıldı”dedi.

Ordu’ya gelen fındık işçilerinin yaşam alanında elektrik, su, tuvalet, banyo, sağlık olmak üzere tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıldığını belirten Vali BALKANLIOĞLU, herhangi bir eksiklik olduğunda da giderilmesi noktasında gereken talimatı verdiğini ifade etti.

“Rahat Edecek İmkanları Sağlamak Boynumuzun Borcu”

Konuşmasında, 16 yaşından küçük çocukların kazanç getirici bir işte çalışmalarının yasak olduğunu hatırlatan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “ilimize fındık toplamak için gelen ailelerin çocukları küçük yaş grubunda yer alıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce desteklenen eğitim faaliyetleri kapsamında bu çocuklarımızı eğitimdem mahrum bırakmıyoruz.Yöre halkı ile uyum içinde yaşasınlar diye her türlü tedbir alıyoruz. Fındık toplamak için gelenler bizim vatandaşımız , insanımız, kardeşimiz.Ordu’da rahat edecek imkanları sağlamak da buranın yöneticileri olarak bizim boynumuzun borcu”diye konuştu.

“Her Türlü İhtiyaçlar Karşılanacak”

“Fındık işçilerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını alıyoruz. Neye ihtiyaçlar, sıkıntıları varsa onları tespit edeceğiz” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Belediyemizle de işbirliği halinde burayı daha yaşanabilir, daha medeni, her türlü ihtiyacın karşılanabildiği güzel yerler olmasını sağlayacağız. Burada, yetersiz imkanlarla boğuşmayacaklar. Düzenli sağlık kontrolleri yapılacak, onlara özenle bakacağız” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, Efirli Fındık İşçileri Kamp Alanını Gezdi

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, daha sonra Efirli’de bulunan fındık işçileri kamp alanına geçerek, burada da incelemelerde bulundu.
Efirli Sosyal Destek Merkezini gezerek sınıfları dolaştı,öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli oyuncaklar verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar