Havalimanı güvenliği ve Ordu Giresun!

Ordu ve Giresun’un sanayi, turizm ve sağlık alanında dünya ile rekabet edebilir hale gelebilmesi için, THY tarafından düzenlenen uçak sefer sayılarının artırılması yönündeki taleplerin karşılıksız kalması iş dünyasının tepkisini çekerken bu sefer de güvenlik zafiyeti ile ilgili başka bir konu gündeme geldi.

info@karadenizekonomi.com / 11.04.2022

Havalimanı güvenliği ve Ordu Giresun!

Sıklıkla uçuş iptallerinin yaşandığı Ordu ve Giresun’da, Türkiye’nin ve Karadeniz’in birçok yerinde var olan Pist merkez hattı (Tokchdown Zone) ışıklandırılmasının Ordu-Giresun Havalimanı için de yapılması bekleniyor. Güvenli iniş kalkış ve olumsuz hava şartlarından dolayı seferlerin iptal olmaması için pist aydınlatma ışıklarının tam olması, ‘’hayat kurtarıcı’’ olması açısından son derece önemli bir konu. Bölge halkı olarak beklentimiz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın diğer illerde havalimanlarının ışıklandırıldığını anlatan resmi açıklamalarına Ordu-Giresun Havalimanı’nın da eklenmesi!

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI SİYASİLERDEN İLGİ BEKLİYOR!

En prestijli havalimanı olarak Dünya’ya tanıtılan Ordu Giresun Havalimanı siyasilerden ilgi bekliyor! Yenilenen pist aydınlatma ışıklarıyla birlikte çevre iller Trabzon ve Samsun’da havalimanlarındaki uçuşlar kesintisiz  7/24 çalışır hale geldi. Geleceğini Turizm’de gören bölge Valilerimizin konuya daha  fazla hassasiyet göstermesini talep ediyor ve her açıdan önemli olan bu konunun bölge halkı ve iş dünyası adına takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

 Pist Aydınlatma ışıkları ne işe yarar?

Havalimanlarında gece ve olumsuz hava şartlarında uçakların iniş ve kalkış yapabilmeleri için pist aydınlatma ışıkları kullanılır. Pilotlar, gündüzleri görüş açıları geniş olduğu için piste daha rahat iniş ve pistten daha rahat kalkış yapabilirler. Gece uçuşlarında ise görüş açıları gündüze göre daha dar olmakla beraber pilotların pist görüşü de azalır. Bu yüzden havaalanı pistlerinde, pist aydınlatma ışıkları kullanılır. Bu ışıklar, pilotların gece ve kötü hava şartlarında, uçakların emniyetli bir şekilde iniş ve kalkış yapmasını sağlar.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar