Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten güven mesajı: Kurallara dayalı politika oluşturma sözümüzü teyit ediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomi politikasının yönü ve derinliği üzerindeki tartışmaların yaşandığı bir dönemde, kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak "güven" mesajı verdi.

info@karadenizekonomi.com / 12.06.2023

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten güven mesajı: Kurallara dayalı politika oluşturma sözümüzü teyit ediyoruz

Şimşek, kurallara dayalı bir politika oluşturma sözlerini teyit ettiğini belirterek, kısa vadeli çözümler olmadığını ve zaman gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yönetim ekibini güçlendirme ve güvenilir bir program hazırlama hedefleriyle hareket edeceklerini vurguladı.

Bakan Şimşek, atanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye için şeffaflık, tutarlılık, hesap verilebilirlik ve öngörülebilirlik ilkelerinin yol gösterici olacağını belirtti. Ayrıca, sosyal medya mesajında benden duymadığınız hiçbir habere itibar etmemeleri konusunda vatandaşlardan ricada bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek göreve başlayan Şimşek, hükümetin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığını vurguladı ve plan ve program dahilinde emin adımlarla hedeflere ilerleyeceklerini ifade etti. Sabır ve zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Şimşek, vatandaşlardan uygulama ve politikalara ilişkin benden duymadıkları haberlere itibar etmemelerini istedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar