Amasya’dan dünyaya lojistik hava yastığı ihraç ediyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Atlas Dunnage Ambalaj AŞ, ürettiği ürünlerin yüzde 70’ini ABD başta olmak üzere, Avrupa ülkeleri ve 30'dan fazla ülkeye ihraç ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2020

Amasya’dan dünyaya lojistik hava yastığı ihraç ediyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Deniz, demir yolu veya kara taşımacılığında hassas yüklerin zarar görmesini engellemek amacıyla üretilen hava yastıklarını imal etmek üzere 2015 yılında kurulan Atlas Dunnage Ambalaj AŞ, 320 çalışanıyla ürettiği ürünlerin yüzde 70’ini ABD başta olmak üzere diğer bölümünü ise başta Avrupa olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ediyor.

‘’Üretimin tamamına yakınını ihraç ediyoruz’’

Lojistikte kullanılan hava yastıklarını ürettiklerini ve üretimin tamamına yakınını ihracat ettiklerini dile getiren Fabrika müdürü Ertan Tandıroğlu, ‘’Amerika’da bize ait olan pazarlama şirketimizde, Amerika’nın ciddi şirketleriyle anlaşmalar yaptık. Buna bağlı olarak ciddi üretim ve istihdam artışımız oldu. Yeni projelerimizle kapasitemizi ve üretimimizi artıracağız. Anadolu’da üretim yapıp ihraç etmemiz ve ülke ekonomisine katkı sağlamamız bizi gururlandırıyor’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar