Gemi ve yat sektörü 9 aylık ihracat artışı lideri oldu

TİM'in verilerine göre, 2019'un 9 aylık döneminde 726 milyon 638 bin dolar düzeyinde bulunan gemi ve yat sektörü ihracatı, bu yılın aynı sürecinde 921 milyon 860 bin dolara ulaştı.

info@karadenizekonomi.com / 6.10.2020

Gemi ve yat sektörü 9 aylık ihracat artışı lideri oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) derlenen verilere göre, 2019'un 9 aylık döneminde 726 milyon 638 bin dolar düzeyinde bulunan gemi ve yat sektörü ihracatı, bu yılın aynı sürecinde 921 milyon 860 bin dolara ulaştı. Söz konusu dönemde ihracat artışında yüzde 26,9'u yakalayan sektör, bu oranla lokomotif olarak nitelendirilen pek çok sektörü geride bırakarak zirveye yerleşti. Sektörün, ocak-eylül döneminde toplam 133 noktaya ihracat gerçekleştirmesi dikkati çeken bir başka unsur oldu. Geçen yılın 9 ayında gemi ve yat ihracatı gerçekleştirmeyen Aydın, Samsun, Sinop, Giresun ve Şırnak'ın bu yılın aynı döneminde sektörün ihracatına toplam 257 bin dolarlık katkı verdiği görüldü.

EN FAZLA İHRACAT NORVEÇ'E

Gemi ve yat sektörünün yılın 9 ayında en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülke Norveç oldu. Norveç'i, Marshall Adaları, Malta, Lüksemburg, Birleşik Krallık, Kanada, Hollanda, Rusya, Umman ve Polonya takip etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar