İthalatta denetim standartları değiştirildi

Ticaret Bakanlığı tarafından, İthalatta Standartlara Uygunluk Denetimi Tebliği, Araç Parçalarının İthalat Denetimi Tebliği ve Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği 14 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

info@karadenizekonomi.com / 14.01.2022

İthalatta denetim standartları değiştirildi

Buna göre, İthalatta Standartlara Uygunluk Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2022/1)’nin Ek-1’inde yer alan “7225.30.90.00.00” GTİP numaralı maddede yer alan diğerleri ibaresi değiştirilerek, bu maddede yer alan ürünler ‘Asitlenmiş Olanlar’ kategorisine eklendi.

Araç Parçalarının İthalat Denetimi Tebliği’nde yapılan değişikliğe göre ise “8708.21.10.00.00” GTİP numaralı maddede yer alan ‘Diğerleri’ ibaresi yürürlükten kaldırılarak, bu kategoride yer alan ürünler, aynı GTİP numarasına sahip ürünlerle aynı kategoride değerlendirilecek.

 Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği’nde yapılan değişiklik ile ‘Diğerleri’ ibaresi değiştirilerek genel labarotuar kullanımına yönelik olan cihazlar ve imalatçısı tarafından tıbbi tanı cihazı amaçlı üretilmeyen ürünler aynı GTİP numarasına sahip ürünlerle aynı kategoride değerlendirilecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar