52 kadına istihdam kapısı sağlayacak

Ordu’da kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla açılan ‘Organik Örgü Bebek Yapım Kursu’ 52 kişiye istihdam sağlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 17.09.2020

52 kadına istihdam kapısı sağlayacak

Ordu’da Kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla açılan ‘Organik Örgü Bebek Yapım Kursu’nu ziyaret eden Ordu Valisi Tuncay Sonel, ‘’Bu kurslar kadınlarımıza gelir ve iş imkanı sağlayacak. Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur tarafından verilen destekle 52 kadın kardeşimize istihdam sağlanmış oldu. Organik örgü bebeklerde Ordu yazması, basması, pancarı ve vazgeçilmezi fındık gibi yöresel motiflerin işlenmesi güzel ürünleri ortaya çıkardı. Çocuklarımıza Çin’den ithal edilen oyuncakları değil artık kendi yöremizde hanım kardeşlerimizin yapmış olduğu el emeği organik bebekleri dağıtacağız. Bu proje ile 52 hanım kardeşimiz, hem aile hem de yöre ekonomisine katkı sağlayacak. Tamamen organik olan örgü bebeklere olan talebin fazla olması ile birlikte bir de bu işin manevi yönü var. Yapılan bebekleri çocuklarımıza dağıtarak mutlu olmalarını sağlayacağız. Her zaman sizin yanınızdayız yeter ki üretime devam edin’’ diye konuştu.

‘’TEDBİRLERE UYMAMIZ GEREK’’

Pandemi döneminde en çok kullanılan maskenin örgü bebekler üzerinde kullanılmasının anlamlı olduğunu belirten Vali Sonel, ‘’Organik bebeklerde maske kullanımını unutmayan hanım kardeşlerimizi tebrik ederim. Bu dönemde sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat ederek Cumhurbaşkanımız’ın himayelerinde Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığımızın getirmiş olduğu tedbirlere uymamız gerek’’ dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar