Gezmiş: Bana izin verin, Giresun’a istihdam sağlayayım

Giresun Sanayici ve İş Adamları Derneği (GİSİAD) Başkanı Gezmiş, “Şehirdeki iş adamlarının katılımıyla büyük bir konsorsiyum kurularak bu işi yapmaya talibim. Giresun eğitim ve turizm ile gelişebilir. Burası eğitim konusunda merkez haline getirilebilir. Böylelikle göç veren değil göç alan bir il haline gelebilir.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2020

Gezmiş: Bana izin verin, Giresun’a istihdam sağlayayım

Giresun’un istihdam sağlayıcı, katma değer yaratıcı, makro yatırım projelerine ihtiyacının olduğunu vurgulayan Giresun Sanayici ve İş Adamları Derneği (GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş, “Bana yasal izinler konusunda yardımcı olun, Giresun’da 2 bin 500 kişinin iş-aş sahibi olacağı özel üniversite kurayım.” dedi.

“GİRESUN, EĞİTİM VE TURİZM İLE GELİŞEBİLİR”
Karadeniz Bölgesi’nde sadece Trabzon’da özel üniversite olduğunu söyleyen Aykut Gezmiş, “Giresun’da eskiden çöp dökülen dolgu alanı var. Burası 30 yıldır dolgu ve çöplerle beraber aşağı yukarı 200 dönümlük bir alan. Buranın 15-20 metre gibi bir yüksekliği var. Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ile konuşarak, bu alanın denize doğru ittirilerek, 200 dönüm alanın 400 dönüm alana çıkarılması konusunda yardım istedi, Bakanlıkta buna söz verdi. Benim önerim şudur; 400 dönümlük alana çıkartıldıktan sonra 100-150 dönüm arasındaki alanın özel üniversite olarak imara işlenmesi, tapusunun çıkarılması ve dolgu alanına inşaat yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu kararı çıkartılmasıdır. Bizim isteğimiz budur. Buraya denize sıfır bir üniversite, denizcilikle de ilgili bölümler açılarak ayrıca çevre illerden öğrencilerin gelmesi sağlanmış olur. Çünkü kampüs olarak güzel olur. İyi bir akademik kadro da kurulabilir. Giresun, eğitim bölgesi haline getirilebilir. Eğer ihaleye kimse girmezse, ben bir iş adamı olarak şehirde tüm belediyeler, özel idarelere, küçük küçük ortaklıklar vererek, şehirdeki iş adamlarının katılımıyla büyük bir konsorsiyum kurularak bu işi yapmaya talibim. Giresun, eğitim ve turizm ile gelişebilir. Burası eğitim konusunda merkez haline getirilebilir. Böylelikle göç veren değil göç alan bir il haline gelebilir.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar