KONUTDER Başkanı Elmas: Konut kredi faizlerinin yüzde 1,20 seviyesinde olması hayati önemdedir

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, gelecek dönemde de yurt içi ve dışı konut talebinin canlı olmasını beklediklerini belirterek, “Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 15.01.2022

KONUTDER Başkanı Elmas: Konut kredi faizlerinin yüzde 1,20 seviyesinde olması hayati önemdedir

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) konut satış istatistiklerini değerlendiren Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, satış adetlerinin 2021 yılı Aralık ayında 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 113,7 arttığını ve en yüksek ikinci aylık rakamın görüldüğünü söyledi.

İpotekli konut satışlarının aralık ayında yüzde 209,3 arttığını, yıllık toplam satışların içindeki payının yüzde 19,7 olarak gerçekleştiğini anlatan Elmas, bu rakamın özel bankaların yüksek konut kredi faizleri sebebiyle düşük kaldığını aktardı.

Elmas, 2021'de yabancılara 58 bin 576 konut satıldığını anımsatarak, döviz kurundaki artışın yabancılara avantaj sağladığını, dünya genelinde konut fiyatlarında yaşanan artışın Türkiye'yi cazip kıldığını anlattı.

Geçen yıl ulaşılan rakamların şaşırtıcı olmadığını, inşaat maliyetlerindeki artışa ve faizlerin yüksek seyretmesine karşın talebin sürdüğünü kaydeden Elmas, konut yatırımına ilgisinin sürdüğünü vurguladı.

Elmas, “Önümüzdeki dönemde de hem yurt içi konut talebinin hem de yurt dışı konut talebinin canlı olmasını beklemekteyiz. Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir.” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar