ORDU’YA 2 MÜJDE, 52. ARGE MERKEZİ OLACAK!

Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreninde Ordu’ya 2 müjde veren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 52. Ar-Ge Merkezi yapacaklarını ve de bu okulun Türkiye’de 5 tane kurmayı planladıkları Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 6.sı olacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2022

ORDU’YA 2 MÜJDE, 52. ARGE MERKEZİ OLACAK!

Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

">

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Ordu'da hayırlı bir iş için bulunduklarını söyledi. Bugünkü okul açılışında kendilerini yalnız bırakmayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Bakan Özer'in hem önceki görevleri hem de bakan yardımcılığı dönemindeki icraatlarına hep birlikte şahit olduklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Kovid-19 salgını döneminde uzaktan eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için oda ve borsaların desteğiyle 30 bin tablet ve bilgisayar dağıttıklarına dikkati çekerek, "Yükseköğretimde de aynı sorumluluk bilinciyle hareket ederek elimizi taşın altına koyduk. Ülkemizi ve iş dünyamızı geleceğe taşımak için 2003 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kurduk. Bugün bu üniversite genç olmasına rağmen lider üniversiteler arasında yer almaktadır." diye konuştu.

TOBB'un eğitime yaptığı yatırımların toplam hacminin 3,6 milyar lira olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, "Ama biz burada durmuyoruz. Yeni ve daha büyük bir işe girişiyoruz. TOBB olarak geçen gün Sayın Bakanımızla imzaladığımız protokol kapsamında oda ve borsalarımızın bulunduğu 154 ilçede 154 yeni okulun hareketini başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ordu'nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde de okul yapacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, bu yatırımların da hayırlı olmasını diledi.

Hisarcıklıoğlu, Ordu'da açılışı yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 32 dersliği, yurdu, spor salonu, atölyesi ve kütüphanesiyle tam bir mesleki eğitim kompleksi olduğunu, burada öğrencilerin nitelikli eğitim alacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, “İnovatif yaklaşımların geliştirildiği bir yer”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de bu okulun açılışını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bakan Özer, son 20 yılda Türkiye'de eğitimde çok önemli bir dönemi yaşadıklarını vurgulayarak, "Okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm alanlarda ülkemizde 81 ilde tüm ilçelerde müthiş bir eğitim seferberliği gerçekleşti. Bu seferberlik kapsamında tüm illerimizde çok sayıda okul, çok sayıda derslik eğitim sistemine kazandırıldı ve bu yapılan yatırımlar hızlı bir şekilde ülkemizin okullaşma oranlarının artmasına büyük katkı sağladı." diye konuştu.

Bakan Özer, TOBB ile "81 ilde 81 meslek lisesi" sloganıyla çıktıkları yolda bugün itibarıyla 116 Mesleki Teknik Anadolu Lisesine ulaştıklarına işaret ederek, mesleki eğitimin, üretim kapasitesiyle ülkedeki okulların ve toplumun ihtiyacını karşılamakta büyük bir performans sergilediğini anlattı.

Ordu’ya okulla ilgili 2 müjde de veren Bakan Özer, Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 52. Ar-Ge Merkezi yapacaklarını ve de bu okulun Türkiye’de 5 tane kurmayı planladıkları Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 6.sı olacağını söyledi. Bakan Özer, “İl değerlendirme toplantısında burasıyla ilgili talepler oldu. Özellikle 50 tane Ar-Ge Merkezi, son olarak Balıkesir’de Maden Teknik Anadolu Lisesi’ni de Ar-Ge Merkezi yaparak 51. Ar-Ge Merkezi’ni Balıkesir’de kurmuştuk. Bu okulumuzu da 52. Ar-Ge Merkezi olarak ülkemize kazandırmış oluyoruz. Artık burası sadece eğitim öğretimin yapıldığı yer değil, inovatif yaklaşımların geliştirildiği, burada üretilen güzelliklerin tüm Türkiye çapında yaygınlaştığı bir okulumuz olacak. Bir müjdemiz daha olacak. 2022 yılında Uluslararası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi kurma kararı aldık. Artık gönül coğrafyamızdan Türkiye’nin güçlü ilişkileri olduğu ülkelerden öğrencilerin de geldiği öğretmenlerimizin o ülkelere gittiği, öğrenci ve öğretmen mobilitesinin olduğu Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri kuracağız. 5 tane kuracaktık. 6.sı da bu okul olacak” açıklamasında bulundu.

Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreni kapsamında okul açılışının ardından Aktuğ Otel’de gerçekleştirilen yemek programında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Ordu Valisi Tuncay Sonel’e ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler’e hediyeleri verildi.

Hisarcıklıoğlu’ndan Vali Sonel’e ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti. Beraberinde, Ordu’daki ve bölgemizdeki Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası Başkanları ile birlikte Valilik binasına gelen Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra Valilik Makamına geçen Hisarcıklıoğlu, özel sektöre verdiği desteklerden dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

TOBB Başkanı ve beraberindeki heyetini Ordu’da görmekten ve ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin ilimize kazandırmış olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, adeta bir fabrika gibi çalışıyor, üretim yapıyor. Bu okulu ilimize kazandırmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler sadece Ordu’ya değil, memleketin her köşesine hizmette bulunuyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman’ı da makamlarında ziyaret etti.

Ordu İli Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla Ordu İli Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı yapılarak üyelerin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerileri dinlendi.

Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Piyasalarda ekonomi tekrar bir canlanma hamlesine girdi. İlk 9 ayda ekonomimizin büyümesine baktığımız zaman yüzde 12’lik bir büyüme görüyorum" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında (OTSO) düzenlenen il ile ilçe oda ve borsaları müşterek istişare toplantısında, elektrikteki çok yüksek fiyat artışlarını gündeme getirdiklerini, yeniden ele alınmasını istediklerini söyledi.

Asgari ücretin enflasyon üzerinde reel artışının hem sosyal açıdan olumlu olduğunu, hem de piyasaları canlandıracağını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Ama tüm ücretlerden asgari ücret kadar gelir vergisinin kaldırılması da işveren olarak bizlerin de yükünü azalttı. Bir çalışan için baktığımız zaman yıllık 8 bin 608 lira asgari ücretli de üzerimizden yük azalmış oldu. Yüzde 50 arttı ama üzerimizden yük kalkmış oldu." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu; “Talebimizde gelir vergisinin yükseltilmesi talebi çıktı. Başta tıbbi cihaz olmak üzere uzun süredir kamuda bekleyen alacaklar vardı. Bunların yakın takipçisi olduk, ödenmeye başladı. Baktığımız zaman piyasalarda ekonomi tekrar bir canlanma hamlesine girdi. İlk 9 ayda ekonomimizde yüzde 12'lik bir büyüme gerçekleştiğini görüyoruz. Sanayi pandemi öncesi dönemi yakaladı ve geçti. Bu aslında çok olumlu bir mesaj. İhracatımızda tarihi bir rekor kırdık. Bir yılda 40 milyar dolar ilave gelir elde ettik. 225 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik."

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbir paketleri sonrasında piyasaların sakinleştiğini vurgulayarak, "Hepiniz yaşadınız bunu. İnşallah bundan sonra daha az dalgalanmalar yaşanacak ve istikrar yakalanacak diyorum. Biz kur faiz ekseninden çıkıp üretime, yatırıma, ihracata odaklanmamız lazım diyorum." ifadesini kullandı.

Başkan Şahin, Samsun-Sarp Demir Yolu Hattının devreye alınmasını istedi

OTSO Başkanı Servet Şahin, konuşmasında uzun zamandır gerçekleştirmeyi planladıkları fakat pandemi koşulları nedeni ile ertelemek durumunda kaldıkları Oda-Borsa Müşterek toplantısını Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile gerçekleştirmekten büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Samsun-Sarp Demir Yolu Hattının bölgemize kazandırılmasını isteyen Başkan Şahin konuşmasında; “Yeni üretim ve istihdam alanlarının oluşturulması amacıyla yatırım programında bulunan, Ordu 2’inci OSB için 13 milyon TL ödeneğe ihtiyaç vardır. Ödeneğin gönderilmesi ve OSB’nin bir an evvel hizmete açılması talep etmekteyiz. Altınordu merkez ilçe sınırları içerisinde, ek yatırım ile bir liman inşaasının süratle gerçekleştirilmesi istemekteyiz. Sadece taşımacılık alanında değil, tüm belgenin turizmi için de çok önemli olan Samsun-Sarp Demir Yolu Hattının projelendirilerek bölgemize kazandırılması mutlak talebimizdir. Devletimizin KOBİ’lerimize verdiği finansal desteklerin devam etmesinin yanında KOBİ dışında kalan büyük ölçekli firmalarımıza da içinde bulunduğumuz pandemi ve diğer ekonomik koşullar göz önüne alınarak destek vermesini istemekteyiz. İlimizin ekonomik ve ticari potansiyelini geliştirecek olan Karadeniz-Akdeniz Duble Yolunun tamamlanmasını Ordu için önemli bir kazanım olacaktır. 2009 yılında 155 TL olarak uygulanmaya başlayan Fındıkta doğrudan gelir desteği halen 170 TL olarak uygulanmaya devam etmektedir. İlimizde 124 bin çiftçinin geçimini sağladığı fındık için; alan bazlı gelir desteği ile mazot ve gübre desteği ödemeleri, günümüz şartlarına göre revize edilerek yenilenmesini talep etmekteyiz” diye tamamladı.

 

Başkan Kahraman da Samsun-Sarp Demiryolu projesini yatırım programına alınmasını istedi

Toplantıda söz alan Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman da Samsun-Sarp Demiryolu projesini dile getirerek, “Samsun-Sarp Demiryolu projesinin yatırım programına alıp kentlerin geneline ilişecek bir yatırım ile tamamlanmasını istiyoruz” dedi. Kahraman aynı zamanda Ordu Ticaret Borsasının ve iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi. Daha sonra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda bulunan üyelerin sorularını yanıtladı. Son olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Ordu Ticaret ve Sanayi Odası anı defterini imzaladı.

Ordu ziyaretleri kapsamında Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile Fatsa Ticaret Borsası’nı da ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinin sıkıntılarını ve önerilerini dinledi.​ Fatsa’dan sonra Ünye’ye geçen Hisarcıklıoğlu burada da Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Ticaret Borsası’nı da ziyaret ederek meclis üyelerinin sıkıntılarını ve önerilerini dinledi.​

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar