Bir günde satılan akaryakıt miktarı 90 milyon litreyi aştı

Tam kapanma döneminde 28 Nisan Çarşamba yoğunlaşan seyahatler sebebiyle motorin satışları 73,5 milyon, benzin satışları ise yaklaşık 12 milyon litreye ulaştı. Benzin satışları ise 13,6 milyon litre olarak kayıtlara geçti. Böylece, bir günde satılan akaryakıt miktarı 90 milyon litreyi aştı.

info@karadenizekonomi.com / 3.05.2021

Bir günde satılan akaryakıt miktarı 90 milyon litreyi aştı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, özellikle büyükşehirlerde yaşayan birçok vatandaşın bu süreci memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek amacıyla seyahate çıkmaları akaryakıt satışlarının ortalama yüzde 25 artmasına neden oldu. Buna göre, 28 Nisan Çarşamba yoğunlaşan seyahatler sebebiyle motorin satışları 73,5 milyon, benzin satışları ise yaklaşık 12 milyon litreye ulaştı. Tam kapanmanın başlamasından bir gün önceki 29 Nisan Perşembe günü ise 76,5 milyon litre motorin satışı gerçekleştirildi. Benzin satışları ise 13,6 milyon litre olarak kayıtlara geçti. Böylece, bir günde satılan akaryakıt miktarı 90 milyon litreyi aştı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar