14 Haziran'da Fındıkta Rekolte Çalışması Başlıyor

Bu yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bünyesinde yapılacak olan 2016-2017 fındık sezonu rekolte komisyonu toplandı.

info@karadenizekonomi.com / 10.06.2016

14 Haziran'da Fındıkta Rekolte Çalışması Başlıyor

Geçtiğimiz yıllarda farklı kurumlar tarafından açıklanan rekolte çalışmaları bu yıl tek elden yapılacak. Fındık sektöründe yaşanılan spekülatif açıkların önüne geçmek maksadıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yasaklanan rekolte açıklamaları bu yıl sadece İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bünyesinde oluşturulacak komisyon ile gerçekleştirilecek.

Ordu’da 2016-2017 fındık sezonu rekolte çalışmalarını gerçekleştirecek olan komisyon dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde toplandı. İl Müdürü 

Kemal Yılmaz başkanlığında toplanan komisyona; Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası, Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şubesi, FİSKOBİRLİK, Ziraat Odası, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Fındık Araştırma Enstitüsü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Yapılan toplantıda rekolte çalışmalarının 14 Haziran tarihinde Gülyalı’dan başlanacağı kararlaştırıldı. Rekolte çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılacak olan hesaplamaların ardından, ortaya çıkan sonuç bakanlığa sunulacak. Bakan Faruk Çelik ise fındık üretimi yapılan illerden gelecek olan sonuçlara göre Temmuz ayının başında 2016-2017 fındık sezonu rekoltesini açıklayacak. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar