300 Yataklı Fatsa Devlet Hastanesi Açıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapımı tamamlanan 300 Yataklı Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 21.03.2016

300 Yataklı Fatsa Devlet Hastanesi Açıldı

Fatsa Devlet Hastanesi'nin resmi açılışına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve belediye başkanları, STK'lar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Türkiye 14 Yılda Her Alanda Büyük Gelişim Yaşadı”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada,Türkiye’nin her alanda 14 yılda büyük bir gelişim yaşadığını, Fatsa Devlet Hastanesi’nin de buna bir örnek olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Ünye Devlet Hastanesi'nden sonra aynı şekilde büyük bir hastane olan Fatsa Devlet Hastanesi'nin hizmete açılmasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin her yerinde üniversiteleriyle, havalimanlarıyla, yollarıyla, hastaneleriyle, fabrikalarıyla Türkiye 14 yılda büyük bir gelişim yaşadı. Bunlardan birisi olan Fatsa Devlet Hastanesi’nin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu; “5 Yıldızlı Otel Ayarında Devlet Hastanesi”

Her şeyin başının sağlık olduğunu vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Geçmişte hem Devlet Hastanesi, hem SSK Hastanesi, hem de özel hastaneler vardı. Parası olmayan insanların muayene ve tedavi olması çok zordu. Şimdi herkes Genel Sağlık Sigortasına tabii ve herkes artık 1. Sınıf vatandaş konumundadır. Yapımı tamamlanan Fatsa Devlet Hastanesi 5 yıldızlı otel ayarında olmuş. Sadece Fatsa değil, bölgemizdeki bir çok ilçemizin insanları da burada birinci sınıf sağlık hizmeti görecektir. Allah-ü Teala buralara kimseleri düşürmesin, yokluğunu da vermesin. Her hasta Allah razı olsun dedikçe bütün sevabı ve mutluluğu emeği geçen kişilere gelecektir. Ben, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; "2019 Yılında Ordu, Sağlıkta Sınıf Atlamış Olacak”

Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz de yollarının asfaltı, çevre düzeni ve alt yapısını yaparak, burada toplamda 88 milyon liralık bir yatırım hayat buluyor. Hepsi devletimiz ve milletimiz sayesinde gerçekleşiyor. Fatsa Devlet Hastanesi’nin ardından Bakanlığımız, Ordu şehir merkezinde 450 yataklı bir hastane, 500 yataklı da şehir hastanesi yani Tıp Fakültesi’nin yapımı konusunda sona geldi. Şehir hastanesinin proje ihalesine çıktı. Ordu Devlet Hastanesi’nin de yapım ihalesine çıktı. Onun da iş süresi yaklaşık 20 ay olacak. Dolayısıyla 2019 yılına kadar Ordu, Ünye ve Fatsa ile birlikte, Tıp Fakültesi ve Devlet Hastanesi ile sağlıkta üzerine düşeni almış ve sağlıkta sınıf atlamış olacaktır” dedi.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu; “Hastanelerimizi ileri teknoloji ve modern cihazlarla donatıyoruz”

Sağlık camiası olarak insanı, hizmetin merkezine koyan bir anlayışla çalıştıklarını belirten Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu ile gece gündüz demeden çalışıyoruz. Halkımıza daha iyi ve modern hizmetler verme adına 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi’nden sonra 20 yataklı Gürgentepe Devlet Hastanesi’ni de ilimize kazandırarak modern bir sağlık tesisine kavuşturmuş olacağız. En ileri teknoloji ve modern cihazlarla hastanelerimizi donatıyoruz. 18 ayda tamamlanan 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi 46 bin metrekare kapalı alanı, 180 adet nitelikli hasta odası, 80 poliklinik, 8 ameliyathane, 53 yataklı yoğun bakım ünitesinden oluşmaktadır. Yapımı tamamlanan hastanemizin Ordu’ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile ilçe Belediye Başkanları ve Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, birlikte hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Vali Balkanlıoğlu ile beraberindeki protokol, hastanede incelemelerde bulundu, hastalarla bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar