​TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,Trabzon'da fındık fidanı dikti..

"Fındıkta verimi arttırmaya yönelik çalışma herkesin örnek alması gereken projedir."

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2014

​TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,Trabzon'da fındık fidanı dikti..

-Rifat Hisarcıklıoğlu; "Fındıkta verimi arttırmaya yönelik çalışma herkesin örnek alması gereken projedir."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "fındıkta verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışma herkesin örnek alması gereken bir projedir" diyerek, Trabzon'da sembolik olarak fındık fidanı dikti.

Hisarcıklıoğlu, müze açılışı ve ödül töreni için geldiği Trabzon'da, Trabzon Ticaret Borsası'nın koordinasyonunda uygulanan "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi"ne destek vermek amacıyla, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile birlikte kurumun bahçesine sembolik olarak fındık fidanı dikti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, daha sonra TTB'de toplantıya katıldı. Ardından da TTSO'nun Trabzon'da Ekonominin Yıldızları ödül törenine katıldı.

Rifat Hısarcıklıoğlu, buralarda yaptığı konuşmalarda, TTB'nin fındıkta yüklendiği sorumluluğun bilincinde projeler geliştirerek, verim ve kalitenin arttırılması için tüm kesimlere örnek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"En önemli tarımsal ihraç ürünlerimizden olan fındıkta böyle bir proje çok doğru stratejik bir tercihtir. Herkes tarafından örnek alınmakta, yapılması gerekenlere yön ve yol göstermektedir. Halen fındıkta dekarda 80-100 kilo verim alıyoruz. Oysa 350 kilo alabilme imkanımız var. Bunu değerlendirmeliyiz. Bu, 3.5 misli daha kazanmak, zenginleşmek demektir. Bu bir zenginleşme projesidir. Biz TOBB olarak bu projeye her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Fındığın sorunlarının ve çözüm yollarının takipçisi olacağız."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar