AMBALAJ SEKTÖRÜNÜN EN HIZLI BÜYÜYEN MARKASI FATSA’DA

ABALI''FAİZ YÜKÜ DÜŞERSE İŞ DÜNYASI RAHATLAR''

info@karadenizekonomi.com / 15.04.2016

AMBALAJ SEKTÖRÜNÜN EN HIZLI BÜYÜYEN MARKASI FATSA’DA

Murat Gürsoy ekonomide sektörel buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Karadeniz Ekonomi programının geçen haftaki konuğu, Fatsa'da Ambalaj sektöründe ilkleri gerçekleştiren İnterbag Çuval Ambalaj San.Firma sahibi Sertan Abalı oldu.Abalı, ambalaj sektörü ve Fatsa ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu!

Karadeniz’in hatırı sayılır firmalarından biri olan İnterbag Çuval Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü Sertan Abalı ,İnterbag olarak hedeflerinin kısa sürede 10 milyon adet çuval satmak olduğunu belirtti.

Fatsa’da 2006 yılından bu yana hizmet veren İnterbag Çuval firma sahibi Sertan Abalı,bir ilke imza atarak Jüt kumaştan 0,500 gr dan 10 kg kadar hediyelik ve dekoratif çuvallar imal etmeye başladıklarını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu.

2006 yılından buyana sektörde hizmet vermekteyiz. Türkiye’nin tamamında Akdeniz Ege hariç ,Batıdan Doğuya kadar tüm Karadeniz’de ambalaj sektöründe varız. Ambalaj malzemeleri ve çuval olmak üzere hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda büyük bir firmanın Karadeniz bayisiyiz. Sera naylonları ve fındık çuvalları ve Jüt çuvallar üretmekteyiz.0,500 gr dan 10 kg kadar baskılı imalat yapıyoruz.

FATSA’DA EKONOMİK HAYAT

Ülkemiz genelinde hızla yükselen ticaret grafiği hiç kuşkusuz bölgemiz ile de paralellik arz etmektedir. İç Pazar olarak arka bahçe tabir edebileceğimiz orta büyüklükte birçok ilçeleri vardır. Bu ilçeler il düzeyinde büyük bir ekonomiye sahip. İlçelerde 300 binin üstünde bir topluluk var ve bu insanlar ekonomilerini, paralarını Fatsa’da değerlendiriyorlar. Bununla birlikte Fatsa liman noktasında işlerlik ve kapasite bakımından ikinci büyük limana sahiptir.Ordu'yu ticaret'te İç Anadolu ile entegre bir konuma getirecek olan Kuravizyer gemilerinin yanaşabileceği, yüksek tonajlı gemilerin yük alıp indirebileceği, konteynır yüklere hizmet verebilecek kapasiteye sahip bir liman da projeler arasında.Gerekli siyasi iradenin oluşmasıyla bu yatırımında gerçekleşeceğine inanıyoruz.Unutmamak lazım başka bir memleket yok,kazanıyorsak bu memlekete yatırım yapmasınıda bileceğiz.

FAİZ YÜKÜ DÜŞERSE İŞ DÜNYASI RAHATLAR

‘’Türk iş dünyası yatırımın önünde engel olarak görülen faiz oranlarında düşüş bekliyor. ‘’

Uzun vadeli krediler alamamak ticaretle uğraşan insanların en büyük sıkıntısı. Şirketlerin sermaye yetersizliği var. Krediler faizlerinin çok yüksek olması iş hayatını olumsuz etkiliyor. Sermayesi güçlü olan bir firma piyasada daha iyi tutunabilir. Finansman maliyetleri maalesef çok yüksek. Japonya’da faizde eksiler konuşulurken Türkiye’de 16-18-20 oranları söz konusu! Buda oldukça yüksek oranlar, bunların mutlaka makul seviyelere çekilmesi gerekiyor.

Şehrin Altyapı noksanlığı ,yatırımda bürokrasi süreci, İş adamların önünde hep engel teşkil ediyor. Devletle bürokrasiyle uğraşmaktansa yatırım yapmaktan vazgeçen bir çok yatırımcı var .Arazi problemi de cabası. Alacağınız yerler son derece afaki fiyatlarla veriliyor!

Vasıflı işçi problemi ‘de sektörün yine en büyük sorunlarından biri. Hammaddenin bölgemizde yetersiz olması yine önümüzde bir problem olarak duruyor. Havaalanı, Kayak merkezi, Turizm diyoruz güzel fakat, bu argümanları değerlendirecek yatırımcıları yurtdışından bölgemize davet edip, yatırımlara teşvik etmemiz şart!

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar