Araç sayısındaki artış yedek parça sektörünü hareketlendirdi

Oto Şahinler firmasının sahibi Bülent Şahin, artık bir aileye 2’den fazla araç düştüğünü belirterek araç sayısındaki artışın bakım ve yedek parça sektörüne hareketlilik getirdiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2019

Araç sayısındaki artış yedek parça sektörünü hareketlendirdi

2019 yılında inşaat, tekstil ve otomotiv sektörü piyasasının durgun bir yıl geçirdiğini ancak oto yedek parça ve bakım sektörünün bu durgunluğa rağmen iş yapmaya devam ettiğini belirten Oto Şahinler firmasının sahibi Bülent Şahin bunun sebebinin araç sayısındaki artıştan kaynaklandığını söyledi. Şahin, “ Şu an Türkiye’de inşat sektörü tamamen durmuş vaziyette, tekstilde hemen hemen aynı ama otomobil sektöründe durum biraz daha farklı. Özellikle bakım ve yedek parça sektörü hareketliliğini koruyor. Çünkü artık genellikle bir aileye 2 ya da 3 araba düştüğü bir dönemdeyiz. Araç sayısının bu kadar artması bizim sektörde çarkların dönmesini sağlıyor.” dedi.

Teknolojiye ayak uyduranlar para kazanabiliyor

Teknolojinin sektördeki öneminden de bahseden Şahin, günümüzde ayakta kalmak için teknolojiye ayak uydurmanın şart olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Teknolojiye ayak uyduranlar, sektörde para kazanabiliyor. O nedenle biz de tesisatlarımızı teknolojiye uyumlu hale getirirken ustalarımızın da bu konuda kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Tabi teknolojinin ustaların yerini alacağı konusuna katılmıyorum özellikle şu an Türkiye’de böyle bir durum söz konusu olamaz. Ülkemizde teknolojinin o aşamaya gelmesi uzun yıllar alacak gibi görünüyor.”

İşsizlik var ama eleman yok

Sanayilerde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına da değinen Şahin, “ İşsizliğin endişe verici boyutlarından bahsediliyor ama biz şu an sanayide çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Bunun nedeni de meslek liselerinin sayısının azalması. Ordu’da sadece bir tane meslek lisesi kaldı. Devletin bu konuda artık bir önlem alması gerekiyor. Şu an bu sıkıntı belki çok hissedilmiyor ama önümüzdeki yıllarda eksikliğini apaçık göreceğiz.” diye konuştu.

Son olarak Ordu’nun yeni organize sanayiye ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Şahin Ordu ekonomisinin kalkınması ve yatırım ikliminin artması için yeni OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar