Araplar Akın Akın Ordu'ya Geliyor

Araplar Turizme Geliyor

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2016

Araplar Akın Akın Ordu'ya Geliyor

Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nda yurtdışı seferleri başlıyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yurtdışı seferlerinin 19 Temmuz’da başlayacağını açıkladı. Vali Balkanlıoğlu, ilk uçağın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan geleceğini söyledi. Balkanlıoğlu, 100 uçak dolusu insanın Ordu Havalimanına iniş yapmasını planladıklarını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ordu’ya 19 Temmuz’dan itibaren ilk Arap uçağı inecek. Uluslararası anlamda bir uçuşun seferleri bu tarihten itibaren başlıyor. Bu müthiş bir şey. Bu uçak Ordu’ya turist getirecek. Trabzon’a senede 300 civarında 

uçak gönderen bir iş adamı buraya 6 uçak gönderiyor ve önümüzdeki dönemde bu uçak sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor. 100 uçak dolusu insan Ordu,’ya geliyor. Burada gezip tozan fotoğraflayan insanların hısım akrabaları da bu güzellikleri sosyal medyada görecek ve Ordu’ya gelmek isteyecekler. Turizm akışı böyle artacak.” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Riyad ziyaretinde bazı iş adamlarıyla görüştüklerini de ifade ederek, “ Arap aleminde buraları merak eden çok. Gelip burada yaşamak isteyenler var.” diye konuştu.

Ordu Araplara tanıtıldı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap dünyasında dikkat çeken bir noktaya geldiğini ifade ederek özellikle o coğrafyada bir tanıtım gayretine girdiklerini söyledi. Balkanlıoğlu, “Tanıtımda hem içerde birtakım faaliyetlerimiz olduğu gibi daha çok Arap ülkelerinde tanıtıma gayret ettik. O bölgelerden önce 20 kadar gazeteci davet ettik ve baktık ki ülkeye yansıması güzel oldu daha fazla gazeteci davet ettik. Pastayı büyütme gayretine gittik ve daha geniş bir coğrafyadan gazeteci temsilciler davet ettik. Buraları gezdiler gördüler ve adeta cennetin bir yansıması olarak gördüler. Ordu’yu Türkiye’nin kalbi olarak nitelendirdiler. Ve bunları ülkelerinde manşet ettiler. Bu izlenimler Ordu’yu ilerleyen günlerde bir çekim merkezi haline getirecektir. Biz tanıtım yaptıkça oralardan birçok iş adamı yatırım amaçlı olarak bölgemize gelecektir.” şeklinde konuştu.

“Turizm, yatırımları da beraberinde getirecek”

Vali Balkanlıoğlu turizme yönelik değerlendirmesinde dünyanın farklı bölgelerinden insanların Ordu’yu merak ettiğini, buralara gelmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Turizm çalışmalarının önemine vurgu yaparak, tanıtım faaliyetlerinin daha da artarak devam edeceğini ifade eden Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizm çalışmalarını daha da arttırarak yürütmeyi düşünüyoruz. Yeni tanıtım çalışmaları, çekimler hazırlamak üzere projeler geliştiriyoruz. Büyük televizyon kanallarında belgesel programlarına misafir olarak profesyonel anlamda tanıtım çabamız olacak. Gerek Arap aleminde gerekse ulusal medyamızda tanıtıma devam edeceğiz. Çünkü pasta büyük. Turizme yönelik çalışmalar yatırımları da Ordu’ya çekecektir.” 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar