Av yasağının başlamasına az bir süre kala balık ucuzladı!

Balık Sevenlere Müjde!Av Yasağı Yaklaştıkça Ucuzluyor!

info@karadenizekonomi.com / 11.04.2016

Av yasağının başlamasına az bir süre kala balık ucuzladı!

Denizlerde balık avı yasağının başlamasına sayılı günler kala Güney Marmara'da özellikle hamsi, istavrit ve sardalya fiyatlarının gerilemesi satışları artırdı.

Ordu'da tezgah açan balıkçı Ömer Sezgin yaptığı açıklamada ,denizlerde av yasağının 15 Nisan'da başlayacağını söyledi.

Vatandaşların, sezonun son günlerinde de balığa ilgi gösterdiğini Sezgin, "Önümüzdeki hafta başlayacak av yasağı dolayısıyla fiyatlarda azalma var. Hamsinin kilogramı 20 liradan 10 liraya, istavritin kilogramı 15 liradan 10 liraya, sardalyanın kilogramı 10 liradan 7 liraya düştü. Çipura ve levreğin kilogramı da 25 liradan 22 liraya geriledi." dedi.

Sezgin, en çok çipura ve levrek gibi büyük balıkların rağbet gördüğünü, hamsinin dönem itibarıyla pek lezzetli olmadığı için fazla tercih edilmediğini aktardı.

HAVALAR ISINDI, FİYATLAR GERİLEDİ

Sezgin balıkçıların ellerindeki deniz ürünlerini satabilmek için fiyatları düşürmek zorunda kaldığını ifade etti ve kış mevsimine göre balık tüketiminin az olduğuna işaret etti.

Havaların ısınmasının da etkisiyle fiyatların gerilediğini söyleyen Sezgin "15-20 liraya sattığımız hamsinin kilogramını yaklaşık 20 gündür 10 liraya satıyoruz. Tabii hamsi 10 lira olunca bu durum diğer balık fiyatlarını da etkiledi. 10 liradan satılan sardalya 5 liraya, 15-20 lira olan istavrit de 7-10 liraya kadar düştü." diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar