Başkan Yılmaz'a Teşekkür Plaketi

İşbakan, "Böyle bir projeyi hayata geçirecek olmanızdan dolayı Federasyonumuz ve derneğimiz adına size teşekkür ediyoruz"

info@karadenizekonomi.com / 27.04.2016

Başkan Yılmaz'a Teşekkür Plaketi

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ordu Temsilcisi ve Ordu Kimsesiz Hayvanları Yaşatma Doğal Ortamlarını Sağlama ve Koruma Derneği (ORKİNOS) Başkanı Aziz İşbakan, sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyonları için "Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Oteli" yapılması için çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür plaketi takdim etti.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözükan ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret eden ORKİNOS Derneği 

Başkanı Aziz İşbakan, "Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Oteli" yapılması için yıllardır geçmiş yerel yönetimleri göreve davet ettiklerini ancak karşılık alamadıklarını belirtti. Hayvanlarında yaşama, beslenme, bakım ve rehabilitasyona ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken İşbakan, "Böyle bir projeyi hayata geçirecek olmanızdan dolayı Federasyonumuz ve derneğimiz adına size teşekkür ediyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, halen avam projesinin hazırlandığı "Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Oteli'nin Temmuz ayında ihale edileceğini belirtti. Yılmaz, Fatsa'nın Sudere Mahallesi sınırları içerisinde 27 dönüm alanda, 120 günde inşa edilecek olan tesislerin Türkiye'de ilk olacağını ifade ederek, "İnşa edeceğimiz tesis 19 ilçenin tamamına hitap edecek. Tesis, mama deposu, hayvan mutfağı, hayvan sahiplendirme ve sosyalleştirme alanı, kedi evi, pitbull ve ilk gelen hayvanlar ünitesi, müşahede ünitesi, küçük, orta, büyük boy ve evden atılanlar ünitesi, hamile ve yavrulu anne ünitesi, uyuz ünitesi, zoonoz ünitesi, çift tırnaklı hayvanlar ünitesi ve midilli atları gezi alanı, engelli hayvan ve serbest dolaşım alanı üniteleri, araç yıkama ve araç arınık ünitesi, hayvan oteli ve ilk gelen köpek kontrol ünitesi gibi onlarca ünite ve idari yapının bulunduğu bir kompleks olacak. Tüm bu özellikleriyle Türkiye'de bir ilk ve örnek bir proje olacak" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar