Beyin göçüne hayır

Ülkemizin yetişmiş eleman konusunda yaşadığı en önemli açmazlardan bir olan beyin göçünü önlemeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken TEPED bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şeklide değerlendirerek ülke kalkınmasına katkı sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.04.2019

Beyin göçüne hayır

Teknoloji alanında kendini kanıtlamış ve bu alanda belli bir noktaya erişmiş insanların kurduğu bir dernek olan Teknoloji Profesyonelleri Derneği (TEPED), öncelikli olarak ülkemizden dışarıya beyin göçünü önlemeye yönelik çalışmalarla dikkat çekiyor.

Ülkemizin yetişmiş eleman konusunda yaşadığı en önemli açmazlardan bir olan beyin göçünü önlemeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Teknoloji Profesyonelleri Derneği (TEPED), ayrıca ürettiği ulusal teknoloji politikaları ile bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şeklide değerlendirerek ülke kalkınmasına katkı sağlıyor.

Başkanlığını Arda Meriç’in yaptığı TEPED, Türkiye’yi teknolojinin geleceğine hazırlama iddiasını sürdürürken oluşturulan kurumsal yapı çerçevesinde başta Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya olmak üzere Azerbaycan, Belçika, Çin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, Kazakistan, Kırgızistan, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lüksemburg, Özbekistan, Pakistan ve Türkmenistan’da da faaliyet gösteriyor.

TEPED Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla kurulan Genç TEPED de, dinamik ve genç yöneticilerin ulusal ve uluslararası alanlarda teknoloji faaliyetlerini yürütmesi, yenilikçi projelerini hayata geçirebilmesi, teknolojinin olduğu her alanda özgürce hareket ederek kendilerine olan özgüvenin arttırılmasının sağlanması ve gerekli imkânların yaratılması için projeler geliştirmektedir.

Genç TEPED Konsey Başkanı Anıl Beyzat Vural da 2019 yılı Şubat ayından bu yana üstlendiği misyona ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Amaçlarının, beyin göçünü engellemek, teknoloji alanında profesyonelleşmiş insanları tek çatı altında toplayarak belirli hedef ve projeler doğrultusunda çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Vural, geleceğe ilişkin bakış açılarını da şu sözlerle anlattı. “Kafamızda kurguladığımız bir senaryo var. Üniversitelerde etkinliklere başlayacağız. İlk etkinliğimiz Giresun Üniversite’sinde olacak. Etkinliğimizi yaptığımız sürece üyeliklerimizi de tamamlamış olacağız.18-30 yaş arasındaki gençler muhatabımız olacak. Teknoloji artık vazgeçilmezimizdir. Hayatımızı teknolojinin şekillendirdiğini düşünürsek çok önemli yapmış oluruz. O yüzden gelecek vaat eden böyle yapının içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Küresel bir çalışma yapıyoruz. İş ve işletme olarak bakıyoruz olaya. Burada böyle bir çalışmamız var. Buradan yola çıkarak artan teknoloji merakı dolayısıyla sizi bir noktadan alıp o noktaya çekecektir.” KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar