BORSA-ZİRAAT ODASI TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Giresun Ziraat Odası ile Giresun Ticaret Borsası arasında bir süredir basın açıklamalarıyla süren tartışma karşılıklı iddialarla sürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.02.2017

BORSA-ZİRAAT ODASI TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Borsa Başkanı Temel Yanıkoğlu, Nurettin Karan'ın suçluluk psikolojisi içinde olduğunu belirterek, açıklamalarını 'seviyesiz ve yakışıksız bulduğunu söyledi. 

Yanıkoğlu, şunları söyledi:"Bu makamda oturan kişinin fındık üreticisini yanlış yönlendirerek fındık fiyatları şöyle olacak böyle olacak ifadeleriyle üreticileri yanlış yönlendirmesi neticesinde mensubu bulunduğu kurumun üreticilerini ne tür bir yanlışlığa götürdüğünü hep beraber izlemişken,şimdi geçen hafta Cuma günü basından öğrendiğimiz kadarıyla kurumlarımızı hedef alan ve beyanatları ile kurumlarımızın işlevselliğini yitirdiğine kadar ileri gidebilecek had 

sınırlarını aşan ifadelerle yorumlarda bulunmasının bir defa kendi cahilliği olduğunu ifade etmek istiyorum. Özellikle Ticaret Borsaları Anayasa’nın 135. Maddesine göre kurulmuş kurumlardır. İşlevselliğini yitirdiğini Devleti yönetenler öyle düşünüyorlar ise zaten bu kurumları Anayasa gerekliliklerine göre ortadan kaldırırlar. Sizin ifadelerinizle bu kurumların işlevselliğini yitirdiğine kimsenin kanaat getirmeyeceğinin öncelikle tarafınızdan bilinmesini isterim. Bizim açımızdan da Ziraat Odalarının işlevselliğini yitirdiğini söylemek nasıl çok gereksiz bir çıkış olacağı gerçeği de göz önünde bulundurularak, buna göre sorumluluk makamlarında oturanların ne konuştuğunu bilmesi gerekirdi. Bu tür çıkışlar ile sanırız ki gündemde kalma hedefindesiniz. Gündeme aslı astarı olmayan söylemlerle fındık sektörünün önemli kurumlarını hedef alarak değil üreticinin refahına, gelişimine ve fındık tarımının sürdürülebilir stratejik hedeflerine yönelik ar-ge yapan bir kurum temsilcisi gibi davranmanızı tavsiye etmekten başka bir şeyin elimizden gelmediğini ifade etmek isterim."

Borsa Başkanı Yanıkoğlu,Türk Fındığına hizmet eden tüm kesimleri itham ederek çeşitli davranış ve söylemlerle gündemi meşgul etmeye çalışan bu zihniyetin geliştirilebilir bir fındık tarımı için neler yapması gerektiğine yoğunlaşması gerekirken Fındık Sektörünün önemli kurum ve kuruluşlarını hedef almasını ve hedef göstermesinin akıl tutulmasından öte bir yanı olmadığını şiddetle bu zihniyetin yüzüne vurmak istiyorum. Enerjimizi tüketmeye çalışan ve daha fazla fındık satmaya çalışan sektörün taraflarını düşmanca tavırlarla ötekileştirmenin üreticinin temsilcisi olduğunu iddia eden şahısların Yeşilçam’daki Yeşil Vadi filminde olduğu gibi bir tarafı tellioğulları, diğer tarafı da seferoğulları mantığına sokmaya çalışaran düşman taraflara dönüştürmesinin Millet olma özelimize büyük zararlar verdiğini bu şahsa hatırlatmanın Türk Milletinin bir evladı olarak kendime borç biliyorum."çağrısı yaptı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar