Büyükşehir’den Spora Büyük Destek

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı ve ilimizi 2015 yılında ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil edip derece alan sporcuların ödül töreni Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı

info@karadenizekonomi.com / 18.04.2016

Büyükşehir’den Spora Büyük Destek

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı ve ilimizi 2015 yılında ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil edip derece alan sporcuların ödül töreni Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Altınordu ilçesi Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen malzeme dağıtımı ve ödül törenine Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte başta Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz olmak üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, Altınordu Belediye Başkanları, protokol mensupları, 2015 yılında ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceye giren sporcular, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

BU SALONDA ŞAMPİYONLAR GÖRÜYORUM

Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi spor alanında da ileri gitmesinin beklenti ve sorumlulukları olduğunu söyleyerek; “Bir ülkenin spor dallarındaki uluslararası başarıları, gençlerin o spor dallarına olan bireysel katılımlarıyla doğrudan ilgilidir. Bireysel katılımın sağlanması için de amatör spor kulüplerinin faaliyetleri son derece önemlidir. Sporda başarılı olan ülkelerin ortak özellikleri amatör spor dallarının yaygınlığı ve lisanslı sporcu sayısıdır. Bu anlamda amatör spor kulüplerimizin imkânlarını genişletmek ve lisanslı sporcu sayısını artırmak için sizlere destek olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bu salondaki kardeşlerimiz arasından daha nice Türkiye, Karadeniz, Balkanlar, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkacaktır” dedi.

90 KULÜBE 6 BİN ADET SPOR MALZEMESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 41’i futbol takımı ve diğer spor branşlarından olmak üzere toplam 90 spor kulübüne malzeme yardımında bulunduklarını ifade ederek; “Sporun sadece futbol olarak algılandığı bir zamandan, bütün spor dallarına önem verilen bir zamana geldik. Önceden amatör sporlar için belirli bir kaynak ayrılır ve parasal yardım yapılırdı. Ancak çoğu zaman bu yardımlardan sporcular yeterince faydalanamazdı. Şimdi ise tamamı birinci sınıf olan malzeme desteği ile sporcularımızın yardımlardan doğrudan faydalanmasını sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren 12 adet nizami sentetik saha, 13 adet halı saha yaptık. İlçelere spor alanları yapıyoruz. Şimdiye kadar sporcularımızın yanında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

LİSANSLI SPORCU SAYISINI ARTIRMALIYIZ

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinden birinin de lisanslı sporcu sayısı olduğunu söyleyerek; “Herhangi bir ücret almadan tamamen gönüllü olarak bu sporlarla uğraşan gençlerin desteklenmesi gerekiyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemizin yaptığı malzeme yardımını çok önemli buluyorum” dedi.

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Kılıç, amatör sporcuların spor faaliyetlerini sevgi ve özveriyle yapan kişiler olduklarını söyleyerek yapılan yardımların önemine dikkat çekti.

Törende yapılan konuşmaların ardından 2015 yılında ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceye giren 21 sporcu, 40 tam altınla ödüllendirilirken; 20 branşta faaliyet gösteren, 90 amatör spor kulübüne 62 çeşitten oluşan toplam 6.000 adet spor malzemesi dağıtıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar