Büyükşehir Tertemiz Bir Ordu İçin Arıtmada Dünya Metotlarını Araştırıyor

ARITMA KOKUSU GİDERİLECEK!

info@karadenizekonomi.com / 28.07.2015

Büyükşehir Tertemiz Bir  Ordu İçin Arıtmada Dünya Metotlarını Araştırıyor

Yaklaşık 1 ay önce 31 yıllık çöp sorununu çözen Ordu Büyükşehir Belediyesi, Durugöl Mahallesi’nde bulunan Atık Su Artıma Tesisinin oluşturduğu kötü kokuyu ortadan kaldırmak için çalışma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde sıcak havaların artmasıyla Durugöl Mahallesi’nde bulunan Atık Su Artıma Tesisi oluşturduğu kötü koku için Ordu Büyükşehir 

Belediyesi düğmeye bastı. Vatandaşların tepkisi üzerine yaşanılan mağduriyeti ortandan kaldırmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sorunun çözülmesi için Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğüne talimat verdi.

31 yıllık sorunu çözdü

Büyükşehir Belediyesi, yine Durugöl Mahallesi’nde bulunan çöp tesisini kaldırarak mahalle sakinlerinin yüzünü güldürmüştü. Durugöl Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların artık mağdur durumda olmasını istemediğini kaydeden Başkan Yılmaz, Atık Su Artıma Tesisinin yer olarak yanlış olduğunu söyledi.

Dünya metotları araştırılıyor

Başkan Yılmaz’ın talimatı üzerine harekete geçen Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (OSKİ), dünyadaki arıtma sistemlerinde kullanılan metotları (yöntemleri) araştırıyor. Çalışmalar kapsamında açıklamalarda bulunan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, çalışmaların başladığını söyledi. Yürük, “Sayın Başkanımız Enver Yılmaz’ın talimatının ardından bizde kendimize yol haritası çizerek, çalışmalara başladık. Bu çalışmalar kapsamında dünyadaki ülkelerin kullandığı arıtma tesislerinde nasıl bir metot kullandığını araştırıyoruz” dedi.

Sorunu tamamen çözeceğiz

Yürük, “Bu sorun bir iki günde çözülecek bir sorun değil. Bununla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmamız gerekiyor. Türkiye’de bunu yapan firmalar fakat bunlar geçici çözümlerdir. Biz bir kere yaptık mı Durugöl Mahallesi’nin sorununu tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için en doğru yöntem ne ise onu uygulayacağız. Bunun için biraz sabır gerekiyor. En kısa zamanda bu sorunu da çözeceğiz” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar