Cama ilan asma devri bitti

Tepe Gayrimenkul sahibi Bora Tepe, “Camın önüne ilan yapıştırıp vatandaşın görmesini bekleme devri kapanmaya başladı. Dijitalleşme sayesinde oturduğunuz yerden aradığınız her şey ulaşabiliyorsunuz”

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2020

Cama ilan asma devri bitti

Dijitalleşme gayrimenkul sektöründe de müşteri profilini ve eğilimlerini değiştirirken, konut üreticileri de hedef kitlelerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmek için dijital pazarlamaya yöneliyor. 

14 yıllık birikimini 2018 yılında açtığı Tepe Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık firması ile müşterilerine sunan Bora Tepe teknolojinin sektörü baştan sona revize ettiğini söyledi. Tepe, “Eski alışkanlıklar artık yerini teknolojiye bırakmaya başladı. Önceden camın önüne kiralık ya da satılık diye yazılır alıcının oradan geçerken ilanı görmesi beklenirdi. Ama şimdi durum öyle değil. Dijital ortam sayesinde ilanlar her an her yerde karşınıza çıkabiliyor. Tabi ki hala geleneksel pazarlama yöntemlerini de kullandığımız oluyor. Bazen ofise gelen müşterilerimize internet sitemizden aradıkları ev ya da arsayı bulabileceklerini söylüyorum. Ama onlar gidip yerinde görmek istediklerini belirtiyorlar.  Fakat yinede ağırlıklı olarak dijital ortamda ilerliyoruz.”dedi.

Arsa yatırımı cazibesini koruyor

Gayrimenkulde arsa yatırımının her zaman cazibesini koruduğunu vurgulayan Tepe şunları söyledi; “2007 ile 2010 arasındaki konut çılgınlığı yavaşladı. İnsanlar o dönem topraktan daire alıp bina bittikten sonra satışa çıkarıp ciddi kâr sağlıyorlardı. Ama ekonominin belli seviyede durmaması ve güven ortamının kaybolmasından kaynaklı arsadan binaya girme işi bitti. Vatandaş artık yapımı tamamlanmış binaları tercih ediyor. Hiçbir zaman cazibesini kaybetmeyen gayrimenkul enstrümanı da her zamanki gibi arsa.  Bu yatırımla mevduat, altın ve dolardan kazanabileceğiniz gelirlerin çok üzerinde para kazanabiliyorsunuz. Bu nedenle her zaman yatırımcının ilk tercihi oluyor.”

Düşük faiz sektörü canlandırdı

Sektörde bir hareketliliğin hakim olduğunu belirten Tepe, “Şu an hem özel hem kamu bankalarında mortgage ile ilgili ciddi bir rekabet var. O da piyasaya çok iyi bir yansıma yaptı. 2018’den 2019’un ortalarına kadar konut faizlerinin yüksek olması ve güven ortamının bulunmaması nedeniyle alıcılar piyasanın fiyatını belirliyordu. Ama şimdi durum değişti düşük faizler talep artırdı ve sektör canlandı.” diye konuştu.

60 gün içinde satılma taahhütü

Yer gösteren değil yol gösteren bir firma olmak için uğraştıklarının altını çizen Tepe, sundukları hizmetlerden de bahsederek “Gayrimenkulünüzü satışa çıkarttığınız dönemdeki şartların ne olduğu önemli. Bu nedenle ekspertiz hizmeti veriyoruz ve bundan ücret talep etmiyoruz. Sunduğumuz ekspertiz hizmeti bankanın çıkarmış olduğu raporların birebir aynısı. Biz fiyatını belirlediğimiz mülkle ilgili sözleşme imzaladıktan sonra 60 gün içerisinde satılmasını taahhüt ediyoruz. Bunun yanında işi profesyonel bir ekiple yapıp yer gösteren değil yol gösteren bir firma olmak için gayret ediyoruz.” NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar