Çambaşı Yaylası kışın da turistlerin gözdesi

Kabadüz Belediye Başkanı;''Çambaşı Festivaline 30 bin kişi katıldı''

info@karadenizekonomi.com / 20.02.2017

Çambaşı Yaylası kışın da turistlerin gözdesi

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, yaz aylarında olduğu gibi kışın da yerli ve yabancı turistlerden rağbet görüyor.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın dört mevsim turist ağırlayan bir yer olduğunu söyledi.

Özellikle yaz ayında çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği yaylaya, kışın da ilginin hayli yüksek olduğunu ifade eden Kaya, "Çambaşı Yaylası ve Kayak Tesisi, mevsimin ilk karının yağmasının ardından Ordu'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında geldi." ifadesini kullandı.

Kaya, Çambaşı Yaylası'na özellikle yarıyıl tatilinde çok sayıda turistin geldiğini belirterek, "Yarı yıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar aileleriyle Çambaşı Yaylası'na çıkarak karın tadını çıkardı. Özellikle bu sene 12'ncisini düzenlediğimiz Çambaşı Yayla Festivali ile kayak merkezimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı çok ciddi rakamlara ulaştı. Sadece festival için yaylaya gelen kişi sayısı yaklaşık 30 bin. Açıkçası bu sezon Çambaşı Yaylası'nda beklentilerimizin üzerinde bir yoğunluk oluşuyor." dedi.

Otellerin yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini de ifade eden Kaya, artık il dışından da buranın ziyaret edilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Kaya, "Daha önceki yıllarda bu duruma çok rastlanmazdı. Bu sene ise bölgemize başta komşu iller olmak üzere birçok ilden vatandaş gelerek hem karın tadını çıkardı, hem de güzel bir tatil yaparak stresini attı." diye konuştu.

- "Yoğunluğun sezon sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz"

Kaya, ziyaretçilerin kızakla ve kar motoruyla karın keyfini yaşadıklarını anlatarak, yoğunluğun en fazla yayla esnafını memnun ettiğini, bazı esnafın 24 saat hizmet verdiğini söyledi.

Bölgede kar kalınlığının halen 1 metrenin üzerinde olduğunu kaydeden Kara, yoğunluğun sezon sonuna kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti. Çambaşı Kayak Merkezi gelecek sezon tam anlamıyla hizmet vermeye başladığında gelen turist sayısının ikiye katlanacağını belirten Kaya, bu konuda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Kaya, tatilcileri hem kışın hem de yazın Çambaşı Yaylası'na beklediklerini ifade ederek, "Biz belediye olarak vatandaşlara her türlü imkanı sunmaya hazırız. Onlar yeter ki gelsinler. Hiçbir tatilci pişman olmayacaktır. Aksine buradan büyük bir mutlulukla geriye dönecektir." dedi.

Kaya, Çambaşı Kayak Tesisi'ne gelen turist sayısının artmasında Ordu-Giresun Havalimanı'nın da katkısının fazla olduğunu sözlerine ekledi.

- Yabancı turistler Körfez ülkelerinden

Öte yandan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Valiliğin yaptığı tanıtımla kentte gelen yabancı turistlerin çoğunlukla Körfez ülkelerinden olduğuna işaret etti.

Kentte, geçen yıl olduğu gibi 2017'nin ilk aylarında da yabancı turistleri sürekli görmenin mümkün olduğunu söyleyen Toparlak, "Beklentimiz 2017 yılının genelinde de Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Körfez ülkesinden turisti Ordu'da görebilmek." şeklinde konuştu.

Toparlak, turistlerin kış mevsiminde en çok Çambaşı Yaylası'na ziyarette bulunduğunu, bunun yanı sıra Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nı, 550 rakımlı kenti kuşbakışı gören Boztepe'yi ve Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu'nu da ziyaret ettiklerini anlattı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar