Çamoluk kuru fasulyesi tescillendi

Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) çerçevesinde “Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi Coğrafi İşaret” çalışmaları sonuçlandı ve fasulye Giresun’un üçüncü coğrafi işaretli ürünü oldu.

info@karadenizekonomi.com / 8.05.2018

Çamoluk kuru fasulyesi tescillendi

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Çamoluk Belediyesi, Çamoluk Ziraat Odası ile birlikte yaptığı çalışmalar sonrasında ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü uzmanlarının teknik desteğinde düzenlenen rapor, 21 Kasım’da Türk Patent ve Marka Kurumu’na sunulmuştu. Başvuru süreci Mayıs ayı başında tamamlandı ve Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2 Mayıs tarihinde tescili yapıldı. Kendine özgü tat ve aromasının yanı sıra 15 dakika gibi kısa bir sürede pişmesi ile sadece bölge halkının değil gurbetçilerin de beğenisini kazanan Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi, Giresun’un üçüncü coğrafi işaretli ürünü olarak kayıtlara geçti. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar