Çilek artık topraksız üretilecek!

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, bu yıl çilek üretiminin 500 tona ulaştığını belirterek, “Seralarda katlı sistem projesini hayata geçirerek, topraksız tarımla çilek üretimi yapacağız” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 27.10.2015

Çilek artık topraksız üretilecek!

Topraksız Tarımla Çilek..

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ulubey ilçesinde bulunan çilek seralarını ziyaret etti. Ağırlıklı olarak Ulubey, Perşembe, 

Altınordu ve Kabadüz ilçelerinde çilek üretiminin yapıldığını ifade eden Yılmaz, bu yıl çilek üretiminin 500 tona ulaştığını kaydetti. Çilek üretiminin daha çok artırılması için katlı sistem uygulamasını hayata geçireceklerini söyleyen Yılmaz, proje kapsamında birim alanından daha fazla verim alınacağını söyledi.

İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyemizce sağlanan kaynakla 2015 yılı içerisinde alımı yapılan 420 bin adet çilek fidesini ilimiz genelinde çilek üretimini yaygınlaştırmak için üreticilerimize dağıtmıştık. Bu fideler ile Ulubey İlçemizde ziyaret ettiğimiz çilek bahçesi gibi birçok bahçe tesis edildi. Biz ilerleyen aylarda çilek üretimi için yeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Artık seranın içerisine kuracağımız katlı sistemle yeni topraksız tarımla çilek üretimi yapacağız. Bunu yapmamızdaki amaç, birim alanından daha fazla verim almamızdır” diye konuştu.

ÇİLEK ÜRETİMİ ARTTI

Yılmaz, “Bir zamanlar ilimizde yaklaşık 750 dekar alanda üretimi yapılan çileğin 2012 yılına gelindiğinde 11 dekara gerilediğini gördük. Son iki yıl içerisinde çilek üretimini yeniden artırmak amacıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde çilek üretim alanı 2015 yılında 200 dekarın üzerine çıkmıştır. Son olarak belirtmek isterim ki; ilimizde bu tür bahçelerin dolayısıyla da ürün çeşitliliğimizin her geçen gün arttığını görmeyi umut ediyor; üreticilerimize bol kazançlar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar