''Çocuklar Fındık Bahçesine Değil Oyun Bahçesine'' Konulu Yarışmaya Ödül Töreni

''Amaç fındık sektöründe çocuk işçiliği önlemek''

info@karadenizekonomi.com / 12.05.2015

''Çocuklar Fındık Bahçesine Değil Oyun Bahçesine'' Konulu Yarışmaya Ödül Töreni

Fındık sektörünün lider ve köklü firmalarından Durak Fındık À. Ş Fındık sektöründe çocuk işçiliğini önlemek amacıyla Ordu'nun 19 ilçesinde başlattığı resim yarışmasında,  ödüle hak kazanan ve  dereceye giren 61 Öğrenciyi Ödüllendirecek.

Konuyla ilgili olarak Durak Fındık À. Ş Yönetim kurulu üyesi Kadir Durak Karadeniz Ekonomi'ye şu açıklamalarda bulundu.

Ünye Ticaret Borsası himayesinde fındık sektöründe çocuk isçiliginin  önlenmesi için ''çocuklar fındık değil oyun bahçesine ''konulu projemiz kapsamında Durak Fındık À. Ş Olarak 19 ilçemizde başlattığımız resim yarışmasında dereceye giren birinci,ikinci ve üçüncü olan 61 öğrencimizi 15 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da Ünye Ticaret Borsası sergi salonunda ,sayın Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve Ünye Ticaret Borsası başkanımız Mustafa Uslu'nun katılımı ile ödül töreni düzenleyecegiz .Amaç fındık sektöründe çocuk işçiliği önlemektir. Çocuklarımız fındık bahçesine değil oyun bahçesine diyoruz. 

Yeni teknoloji yatırımları ve girişimci ekiplerinin geliştirdiği yeni işlerle büyüme hızını artırdığına işaret eden Durak,büyümesini yüksek katma değerli yeni iş 

modelleriyle gerçekleştireceğini söyleyerek bu yıl içersinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri ciro ve ihracat hedefinden bahsetti''Durak Fındık A.Ş. olarak 2015 yılında ciro hedefimiz 1 milyar  ve ihracat hedefimiz ise 250 milyon dolar.Sektörün güçlü bir firması olarak 750 çalışanımızla birlikte 2015 yılında  tüm tesislerde yeni hat çalışmaları ve teknolojik yatırımlar yapmaya ve büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz''dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar