Diğer Bütün Borsalar Giresun Ticaret Borsasını Örnek Almalı

''Dileriz Birgün Tüm tarafların İçinde Olduğu Tek Bir Rekolte Açıklanır''

info@karadenizekonomi.com / 12.05.2015

Diğer Bütün Borsalar Giresun Ticaret Borsasını Örnek Almalı

Ulusal Fındık Konseyi(UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk findik sektöründe sorunların azalması için Lisanslı depoculuk ve Ürün borsası'nın önemi çok büyüktür. Giresun Borsasının Lisanslı depoculuk  adına çok önemli bir çalışmayı başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirten Arslantürk,  kotasinda fındık olan 14 borsanın da Giresun borsasının yaptığını yapması gerekir diyerek Karadeniz Ekonomiye şu açıklamalarda bulundu.

''Giresun Ticaret Borsasını kutluyorum. Fındık sektöründe çok önemli bir yeri olan  Lisanslı depoculuk ve Spot borsası  adına önemli bir süreci başlattılar ve başarılı bir şekilde yürütüyorlar. Bütün borsalar  Giresun borsasının yaptığı gibi Lisanslı depoculuk ve Spot borsa konusunda kendi bölgelerinde  bu süreci başlatmalıdırlar''diyerek Giresun Ticaret Borsası'nın diğer borsalara örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Fındıkta ülke olarak tek gündemimiz findik dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırmak, hedefimiz ise ülkemiz dikim sahalarında dönümden 80-90 kilo yerine, İtalya'da olduğu gibi 250 kilo almak olmalıdır.2014 findik sezonunda arz ve talebe göre findik fiyatlarinin tarihi rekor seviyelere ulaştığını ve ülkemize rekor bir döviz girdisi sağlandığının da altını çizen  Arslantürk,  bu başarı serbest piyasa ekonomisinin başarısıdır. Üreticimize Cumhuriyet tarihinin en yüksek ödemeleri yapılıyor. Dönüm başına üreticimize ödenen bu  ödemelerin mutlak verim adına,şarta bağlanarak  üreticimize sunulması çok daha yerinde bir karar olacaktır.

Türk findik ihracatçısınin ülkemize çok önemli bir döviz girdisi sağladığının da altını çizen Arslantürk ,çok yakın gelecekte Türk findik ihracatçısı ülkemize 5-6 milyar dolar döviz girdisi sağlayacaktır. 2023 yılında ülkemiz findik dikim sahalarında 1 milyon ton kabuklu fındık üreten bir ülke olmalıyız. Bunun için de verimlilik projelerini ve çalışmalarının ele ele verip başarıya ulaşmasını sağlamalıyız.

En büyük özlemim ve hayalim..

Son olarak yeni fındık sezonuna da değinen Arslantürk şunları söyledi.2015 rekoltesi Haziran sonu net olarak ortaya çıkacaktır. Bugüne kadar ortaya 

konulanlar birer öngörüdür,asıl rekolteyi haziran görmüş olacağız.Bu konuda ise en çok itibar ettiğim kurum Türk Fındık İhracatçısıdır.Rekolte konusunda bilimsel olarak en gerçekçi verileri ortaya koyduğunu düşünüyorum.Dileriz bir gün  tüm tarafların içinde olduğu tek bir rekolte açıklanır,özlemim ve hayalim bu yöndedir diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar