DOKAP çalıştayında öncelik fındık ile çaya çıktı.

Fındık ve çayda verim ile kalitenin arttırılması katılımcıların ilk tercihi oldu.

info@karadenizekonomi.com / 6.06.2016

DOKAP çalıştayında öncelik fındık ile çaya çıktı.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından geçtiğimiz ay Giresun’da gerçekleştirilen Ortak Akıl Platformu Çalıştayı’nda katılımcıların tercihleri ile en fazla fındık ve çayda verim ile kaliteyi arttırma çalışmalarına öncelik verilmesi istendi.

Doğu Karadeniz ve çevre illerden çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen yaklaşık 80 katılımcının iştirak ettiği ve grup çalışmaları ile gerçekleştirilen 

çalıştayda DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, yörenin öncelikli sorunlarının tespiti için yapılan çalıştayın çok verimli geçtiğini söyledi.

Çalıştayda katılımcıların belirlediği sorunlar ve kısa başlıklı çözüm önerileri değerlendirilerek öncelik için sınıflandırma ve puanlama yapıldı.

Puanlama da yörenin iki önemli ekonomik ürünü olan fındık ve çaya öncelik tanınarak verim ile kalitenin arttırılması konusundaki öneriler en fazla puanı alan konular arasında ilk sırada yer aldı.

DOKAP’ın çalışması uzmanlar tarafından değerlendirilerek, belirlenen konularda yapılması gerekenler üzerinde geleceğe odaklı Stratejik Plan hazırlanacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar