Durak Fındık İlk 500'de

Durak A.Ş. 605.549.225 ciro yaparak 155’inci sırada yerini aldı

info@karadenizekonomi.com / 24.06.2015

Durak Fındık İlk 500'de

 DURAK FINDIK A.Ş’DE 2015 YILI CİRO HEDEFİ 1 MİLYAR,2015 YILI REKOLTE BEKLENTİSİ İSE 650-700 BİN TON KABUKLU

Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasına üretimden satışlara 605.549.225 ciro yaparak 155’inci sırada yer alan Durak fındık A.Ş’de 2015 yılı ciro hedefi 1 milyar TL.Durak fındık A.Ş yönetim kurulu üyesi Kadir Durak, firma olarak istikrarlı bir şekilde sürekli büyümekteyiz diyerek Karadeniz Ekonomi'ye şu açıklamalarda bulundu.

Durak'' Geçmişten bugüne fındık sektöründe tüm ezberler artık bozulmuştur.2009 yılı itibari ile ülkemiz de popülist politika dönemi bitmiştir.Fındığı siyasete alet etmek, fındığı zararına yağlığa ayırmak ve hazineyi zarar ettirmek tamamen geride kalmıştır.Türk fındık sektörü 2014 yılında  zor bir yılı geride bırakarak başarılı bir sınav vermiş ve ülkemize rekor seviyede döviz girdisi sağlanmıştır.Bu başarının altında ise  serbest piyasa ekonomisi yatmaktadır''şeklinde konuştu.

Biz İhracatçılar Serbest Piyasa Ekonomisi'nin Arkasındayız

 2015 yılında fiyatların normal seviyeye geleceğini ifade eden Durak,arz ve talebin sonucuna herkes saygı duyacak,biz ihracatçılar olarak sonuna kadar serbest piyasa ekonomisinin arkasındayız.Üreticimize Cumhuriyet tarihinin en yüksek destekleme ödemeleri devletimiz tarafından başarılı bir şekilde yapılmaktadır diye konuştu.Durak''2023 ihracat hedefimiz için Türkiye olarak 1 milyon ton kabuklu fındık üreten bir ülke olmalıyız.Bunun için ülkemiz fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırarak ülkemiz genelinde başlatılan verimlilik projelerine tüm kesimlerin destek olması gerekiyor.Eğer gereken üretim çalışmalarından başarılı sonuçlar çıkaramazsak yakın gelecekte Gürcistan olmak üzere başka ülkeler tehlike oluşturabilir''diye kaydetti.

2015 yeni sezon öncesi Batı bölgesinde yeni fındık kırma fabrikasını satın alarak büyüme hamlesini sürdüren Durak Fındık A.Ş de yönetim kurulu üyesi Kadir Durak yeni yatırımlar ve 2015 yılı için ise şu açıklamalarda bulundu.

Son 10 yılda  50 milyon'un üzerinde yatırım gerçekleştirdik

Durak fındık A.Ş olarak yeni yatırımlarla büyümemizi sürdürmekteyiz. 2015 yeni sezonu öncesi Batı bölgesinde yeni bir kırma fabrikası satın alarak bünyemizde ki fabrika sayısını 5’e çıkarmış olduk.Bünyemiz de 600 kişi istihdam etmekteyiz.Yeni yatırımlarımızla beraber bu sayımızı 750 kişiye ulaştıracağız.5 fabrikanın kapladığı alan 130.000 m2 kapalı alan olarakda 55.000 m2 dir. Durak fındık olarak ' bu sezonun ilk 6 aylık kısmında 450 milyon TL.Ciroya ve 105 milyon dolar ihracata ulaştık. 2015 sezon sonuna ciromuzu 1milyar yapmak hedefindeyiz. Durak Fındık A.Ş.'nin son 10 yılı'nın sürekli olarak yatırımla geçtiğini ifade eden Durak son 10 yılda büyüme adına 50 milyon üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek bugün sektörün en büyüklerinden birtanesi olduklarına dikkat çekti.

2015'de 650 ile 700 bin ton arası rekolte beklemekteyiz

2014 fındık sezonu ihracat rakamının 210-215 bin ton arasında olmasını beklediğini 2014 yılının yaşanan zirai don nedeniyle şartları özel bir yıl olduğunu ifade eden Durak Fındık A.Ş yönetim kurulu üyesi Kadir Durak,  Ülkemiz de ve Avrupada gelişmeler olumlu gitmektedir.Bu olumlu tablo Haziran sonu çotanak sayımlarında da çıkarsa fındık fiyatları normal seviyelere döner.Mevcut tabloya baktığımızda 650 bin ton ile 700 bin ton arasında bir rekolte gözükmektedir.Şuanda ülkemiz de ve Avrupada bekle gör politikasını işlerken talebe göre ihracatlar yapılmakta bu da rakamlara yansımaktadır.Ülkemiz de en istikrarlı rekolte tespitlerini Türk fındık ihracatcısının yaptığını, son 10 yılın rekolte rakamlarına bakarak görmemiz mümkündür.Çünkü Türk fındık ihracatcısı yaptığı çalışmaları bilimsel olarak yapmaktadır diye ifade etti.

Çocuk İşciliği Önlemek İçin Devamlı Proje Üretiyoruz.

Durak Fındık A.Ş olarak ülkemiz fındık sektöründe çocuk işciliği önlemek için her yıl bir proje üretiyoruz.En son olarak çocuklar fındık bahçesine değil okul bahçesine projesini Ordu’nun 19 ilçesinde resim yarışması olarak hayata geçirdik.Bir önceki sezon üreticimize kaliteli jüt çuvallar dağıtmıştık.Avrupanın en dikkat ettiği konularında başında gelen Çocuk işcilik konusunda her yıl proje üreten bir firma konumundayız diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar