Ekonomi Bakanlığı Karadeniz'e çıkarma yapacak

Ekonomi Bakanlığının sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bilgilendirme programı kapsamında, Giresun, Ordu, Tokat ve Kastamonu illerinde yerleşik firmalar ziyaret edilecek.

info@karadenizekonomi.com / 9.05.2018

Ekonomi Bakanlığı Karadeniz'e çıkarma yapacak

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sn. İbrahim ŞENEL başkanlığında 40 kişiden oluşan bir heyet, 23, 24 ve 25’inci Dönem Denizli Milletvekili, Bakan Başdanışmanı Mehmet YÜKSEL’in iştiraki ile 11-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Giresun, Ordu, Tokat ve Kastamonu illerinde yerleşik 59 firmayı ziyaret edecek.

Söz konusu ziyaretler, Müsteşar Sn. İbrahim ŞENEL, İthalat Genel Müdürü (v.) Ahmet Erkan ÇETİNKAYIŞ, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur ÖZTÜRK ve İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali KILIÇKAYA başkanlıklarındaki 4 farklı çalışma grubu tarafından her bir ilde eş zamanlı olarak icra edilecek olup, firma ziyaretlerinin yanı sıra, 12 Mayıs 2018 tarihinde Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyonunda, Birlik/Oda üyesi firmaların temsilcilerinin katılımı ile Ekonomi Bakanlığı destek ve faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Ekonomi Bakanlığı heyetleri tarafından Nisan 2017 ayından bu yana 76 ilimizde (14 ilçemizde) yerleşik 2.029 firma ziyaret edilmiş olup, firmalar ile yapılacak görüşmelerde, Dâhilde İşleme Rejimi, ihracata yönelik devlet destekleri ve uygulamaları, ithalatta uygulanan ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri ile telafi edici vergi uygulamaları, son dönemde imzalanan ya da müzakereleri devam eden mal ve hizmet ticaretine yönelik ikili/çok taraflı ticaret anlaşmaları, firmaların bulunduğu iller bazında “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" kapsamında uygulanan destekler, serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, çeşitli hizmet sektörlerine yönelik uygulamalar, Bakanlığımızca yürütülen ürün güvenliği uygulamaları ile genel olarak ürün belgelendirmeleri, teknik engeller ve bazı tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri, Türkiye ve Dünya ekonomisi ve dış ticareti ile ilgili gelişmeler hakkında ziyaret edilen firmaların temsilcilerine bilgi verilecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar