Enver Yılmaz'dan Hava Ambulansı Açıklaması

Yılmaz''İdari karar bekleniyor''

info@karadenizekonomi.com / 28.06.2016

Enver Yılmaz'dan Hava Ambulansı Açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Olay Gazetesi’nin gündeme getirdiği hava ambulans helikopteri ile ilgili sessiz kalmadı. Orduluları sevindirecek açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, hava ambulans helikopteri için Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde (DHMİ) alınacak olan kararın beklenildiğini açıkladı. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Gazetemiz Ordu Olay’ın bir süredir manşetlerine taşıdığı hava ambulansı konusundaki yayınlarını, ben de yakından takip ediyorum. Ambulans hizmetlerinin verilmesi konusunda, Ordu-Giresun havayolumuzun eksikliği tamamlandığı andan 

itibaren, bu hizmet mutlaka yerine getirilecektir. Şimdiki durumda havaalanımız günlük ambulans hizmeti verebilecek konumda değildir. Bununla ilgili Hava Meydanlarından ‘ambulans hizmeti’ verilmesine dair, kararı almanın son aşamasına geldik. Çünkü orada ayrı bir garaj, hangar, ayrı bir servis sistemi ve ek bir düzenlemenin yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

Daha önce teşebbüsüm olmuştu

Başkan Enver Yılmaz, açıklamalarının devamında daha önce konuyla ilgili müracaatlarının olduğunu da kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında ben daha önce, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu haber çerçevesinde Ordu ve Giresun’u da kapsayacak şekilde, sadece sağlık amaçlı değil, Jandarmanın, Emniyetin, Ordu Valiliğinin, üniversitelerin, hastanelerin ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin de ortak kullanabileceği, şehrimize münhasır (sınırlı) acil durumlar ve acil girişler için, gerektiğinde ilçelerimize de seyir yapabilecek bir ambulans hizmeti konusunda teşebbüslerim olmuştur. Gerektiğinde kolluk kuvvetlerimize vereceğiz, onlar önemli işleri gereği Mesudiye’ye gidecek, Aybastı’ya gidecek, Akkuş’a gidecekler.”

Çalışmaları hızlandıracağız

Hava ambulans helikopteri çalışmalarının hızlandırılacağını da belirten Yılmaz, “Bununla ilgili olarak önemli olan sadece havaalanının açılması değil, bu hava alanının yer hizmetlerinde ambulans bölümünün de açılmasıydı. Bu çerçevede biz, hazırlıklarımızı da yapmıştık. Şimdi Olay Gazetesinin yayınları çerçevesinde biz de üzerimize düşeni yapacağız. Çok kısa bir süre içinde ambulans hizmetlerine ilişkin idari karar çıktığı andan itibaren, sizin de haberiniz üzerine, biz de gereğini yapacağız. Hatta hızlandırmak için çaba harcayacağız. Gerekirse Sağlık Bakanlığı, gerektiğinde Başbakanlık dâhil olmak üzere tüm teşebbüslerimizle işin takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar