''Ferrero ürünlerinin olmazsa olmazı Karadeniz fındığıdır''

Ferrero Grubu:Türk Fındığı'nın Dünyada ki En Büyük Destekçisi Olmaya Devam Edeceğiz

info@karadenizekonomi.com / 15.06.2016

''Ferrero ürünlerinin olmazsa olmazı Karadeniz fındığıdır''

Ferrero Grubu-Oltan Gıda Trabzon’dan sonra Ordu’da da iftar yemeği düzenledi. Anemon Otel’de düzenlenen iftar yemeğine şirketin CEO’su Orhan Veli Oltan, Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano’da katıldı.

Oltan Gıda’nın Ferrero Grubuna satışı konusunda bilgi veren Ferrero Uluslar arası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Veli Oltan,” Yerelden aldığımız gücü ve değerlerimizi, global bir vizyon ile birleştirerek Türkiye ekonomisi için değer yaratmaya devam ediyoruz”dedi.

Fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz

En büyük önceliklerinin Türk fındığının kalitesinin arttırılması olduğunu belirten Oltan,”Ferrero ürünlerinin olmazsa olmazı özenle seçilmiş Karadeniz 

fındığıdır.Bizim en büyük önceliğimiz yüksek kalitede fındık üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanmasıdır.İddia edildiği üzre fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz.Fındık fiyatının düşük olması üreticinin ilgisini azaltıp, tarım arazilerinin verimliliğini düşürecektir.Bu da gelecekte fındık üretiminde düşüşe sebep olabilir.

Amacımız Türk fındığının kalitesini artırmak

Hedefimiz Türkiye’nin fındık üretiminde maksimim kaliteyi ve en yüksek verimi yakalamak.Bugüne kadar yaptığımız eğitimlerle 35 bin çiftçiye ulaştık ve 134 örnek fındık bahçesi geliştirdik.Örnek fındık bahçelerinde verimin yüzde 30 arttığı görülmüştür.

Türkiye 1992 yılında 87 ülkeye ihracat yaparken bugün 112 ülkeye ihracat yapacak seviyeye ulaşmıştır.Son yıllarda yeni hedef Pazar olan Çin’e 2002 yılında 613 ton fındık ihracatı yapılırken bugün 3 bin 500 tona ulaşmıştır “dedi.

''Gürcü fındığını kullanmıyoruz''

Orhan Veli Oltan bir soru üzerine bugüne kadar Ferrero Grubunun ürünlerinde Gürcü fındığı kullanmadığını da söyleyerek şunları ifade etti;''Türk fındığının kalitesinin ve küresel tüketiminin artırılması için birbirimizle diyalog kurmaya açık olmalı ve birlikte çalışma kültürünü geliştirmeliyiz.Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalı;ülkemizin,üreticimizin,Türkiye ekonomisinin faydasını gözeterek,fiyatta istikrarın sağlanması,iyi tarım uygulamalarını destekleyerek verimliliğin artması için el ele vermeliyiz''diye konuştu.

Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano’da ,kaliteli fındık üretimi için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türk fındığının dünya pazarlarında hak ettiği yeri alması en büyük idealimiz

Ferrero Değerli Tarım Projesi kapsamında fındık üreticileri ve fındık işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştiriyoruz.Bugüne kadar 35.000 çiftçiye ulaştığımız eğitimlerin yanı sıra düzenlediğimiz farkındalık kampanyaları ve etkinliklerle 182 köyde 12.000 

çocuğa ulaştık.Çocuk işçiliği konusuna dikkat çekerek çiftçi ve işçi haklarının öneminede vurgu yapıyoruz.

Ferrero Grubu'nun 2016-17 sezonunda da iyi tarım uygulamaları ve iyi ssoyal uygulamalar alanında çalışmalarına devam edeceğinin ve 100 kişiye aşkın saha ekibiyle fındık üreticilerine ulaşarak eğitimlerini sürdürüceklerini ifade eden Aldo Cristiano,''Türk fındığının düznya pazarlarında hak ettiği yeri alması en büyük idealimizdir.Bugüne kadar olduğu gibi bındna sonrada dünyada Türk fındığının en büyük destekçisi olmaya devam edecek''dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar