Fındığın organik lezzetini onlar sunuyor

Naturka’nın hedef pazarı Almanya

info@karadenizekonomi.com / 4.05.2017

Fındığın organik lezzetini onlar sunuyor
  • ·Türkiye’nin ilk organik pekmezli fındık kremasını 2008 yılında üretmeye başlayan Naturka Organik Gıda, hedef piyasasını her yıl organik pazarı yaklaşık yüzde 25 oranında büyüyen Almanya olarak belirledi.

Naturka Organik Gıda, Türkiye’nin ilk organik pekmezli fındık kremasını 2008 yılında üretmeye başladı. Ar-Ge çalışması sonucu üretilmeye başlamış ve grünn markalı olarak organik raflarda yerini almıştır. Kahvaltılık klasik çikolatalar ile rekabet içinde olan üründe GDO’suz soya lesitini kullanılıyor. İçerisinde; palm yağı, şeker, süt ve kakao kullanılmamaktadır. Pekmezli fındık kreması fındığın kendi yağı ve şeker yerine, pekmezin yapıldığı meyvenin kendi şekerini içermekte.

Naturka Organik Gıda kurucusu Hasan Candan, Grünn markalı olarak; organik fındık ezmesi, organik pekmez grubu(keçiboynuzu, üzüm, dut), organik 

fındık, organik tahin ve yine geçen sezon üretimine başladıkları keçiboynuzlu fındık kreması ürün çesitleri arasına girdiğini söyledi.

Candan, “Hedef piyasamızı her yıl organik pazarı yaklaşık yüzde 25 oranında büyüyen Almanya olarak belirledik. Naturka, iç piyasada da organik ürün satan marketler, şarküteriler, organik ürün pazarları ve kurumsal bebek mağazalarında satışa sunuluyor” dedi.

“Firma olarak yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda stant açarak ürünlerimizi yakından tanıtma fırsatımız olmaktadır. Almanya’nın Nürnberg şehrinde stant açarak katılmış olduğumuz dünyanın en büyük organik ürünler fuarı olan Biofach Messe firmamız açısından olumlu geçmiştir. Şeker yerine kullandığımız pekmezli ürünler fuarda büyük ilgi ile karşılanmıştır. Fuar sonrasında ihracat yaptığımız ülkeler arasına Polonya’yı da eklemiş bulunmaktayız.”

“Uluslararası geçerliliği olan sertifikalandırma şirketlerinin sıkı denetimlere tabi tutulan çiftçiler tarafından üretilen ham maddeleri kullanıyoruz. Organik sektörü bir anlamda güven işi. Kullandığınız hammaddelerin, uluslararası geçerliliği olan firmalar tarafından denetlenmiş olması bu güveni garantileyen etkenlerin başında geliyor. Yüksek standartlarda ve üretime kabul edilmeden önce devamlı laboratuvar ortamında kontrol edilen hammaddeleri üretime alıyoruz” dedi.

Kahvaltılık çikolataya rakip

Pekmezli fındık kremasının, ekmek üzerine sürülen kahvaltılık çikolatalar ile rekabet edebilecek gerçek bir alternatif olduğuna dikkat çeken Candan, bu konuda iddialı. Candan açıklamasını, “İçindeki fındık oranı % 41’dir Klasik fındık kremalarında bu oran en fazla %15 tir. Fındıklar geri dönük olarak bahçeden işlenme safhasına kadar kontrol edilerek, belgelendirilerek üretime alınmaktadır. Fındık aroması, her türlü renklendiriciden ve sentetik katkı maddesinden uzak, tarım ilacı bulunmayan, organik, yüksek besleyiciliğe sahip pekmezli fındık kremasının özellikle çocuklu aileler tarafından büyük rağbet görüyor” sözleri ile tamamladı. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar