‘’Firmaların güvenilir işletme danışmanı olarak hizmet veriyoruz’’

Tunç,‘’Dijitalleşme ile birlikte artık defter tutan, kayıt tutan değil, firmaların güvenilir işletme danışmanı olan danışmanlık alanlarında hizmetler veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz.’’

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2019

‘’Firmaların güvenilir işletme danışmanı olarak hizmet veriyoruz’’

Ordu Mali Müşavirler Odası ‘‘e-Uygulamalar ve Defter Beyan Sistemi’’ konulu seminer düzenledi. Arabuluculuk da ise işçi işveren, ticari uyuşmazlıklarda muhasebecilerin arabuluculuk yapamayacağını söylüyorlar fakat bizim asıl işimiz bu diyen Ordu Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, ‘’Bir işçi-işveren, ticari uyuşmazlığı çözecek en iyi meslek grubu biz mali müşavirleriz. Arabuluculuk konusunda adalete yardımcı olmak, biriken yargı dosyasının azalması için bunu istiyoruz. Yoksa meslektaşlarımıza ekmek kapsı çıksın diye bunu savunmuyoruz. Değerli arkadaşlar lütfen sizlerde bunun için çalışın ve üzerinde durun birlikte bunlara sahip çıkmalıyız. Birlikte bütün siyasete bu konuyu götürmeliyiz. Avukatların bazı hizmetlerinde KDV oranı yüzde 8'e indirildi. Bu oranın düşürülmesi değil bu oran düşüşünün diğer serbest meslek guruplarına tanınmaması vergide eşitlik ilkesine aykırı buluyoruz. Biz bir meslek kuruluşunun almış olduğu hakkın karşısında değiliz bu hakkın vergi adaleti ve anayasa çerçevesi içinde eşit dağıtılmasından yanayız.  Bunun diğer serbest meslek gruplarına da tanınmasını istiyoruz. Seminerimizin siz değerli meslektaşlarımıza fayda sağlamasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.
 

‘’ Dünya var oldukça muhasebe mesleği bitmeyecek’’


Meslek yasamızın 30. Yılını yaşıyoruz. Dünya da yüz yüz elli yılını yaşamış meslekler bizlere gıpta ile bakıyor diyerek konuşmaya başlayan İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkan Yrd. Ali Haydar TUNÇ; ‘’Bu günlere kolay gelmedik bu süreçleri birlikte yaşadık ve tabi meslek gündemimiz çok yoğun. Bu gün e-uygulamalar ile ilgili bir eğitimimiz olacak. Dijitalleşme ile birlikte artık defter tutan, kayıt tutan değil, firmaların güvenilir işletme danışmanı olan danışmanlık alanlarında hizmetler veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz. 2022 yılın da maliye bakanlığının uygulaması ile kamu kuruluşları %90  e-uygulamaya geçecek. Sevgili meslektaşlarım bu süreci el birliği ile aşacağız. Dünya var oldukça muhasebe mesleği bitmeyecek. Bir dönüşüm süreci yaşanıyor. Dijitalleşmeyle beraber bilgi akışı anlık olmaya başladı. Bu süreci angarya olarak değerlendirmeyip kurumsal yapılar oluşturarak, uzmanlaşarak tamamlayacağız. Çünkü devletin ve kamunun ihtiyaçları değişiyor. Bu işin temeli devamlı eğitimlerdir’’ dedi.
 


Seminere Oda Başkanı Bahadır BAŞ, İstanbul SMMM Odası Başkan Yrd. Ali Haydar TUNÇ, Fatsa Belediye Başkan Yard. Ercan YURTTAŞ, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Trabzon Önceki Dönem Oda Başkanı Veysel Zekai BAK, İstanbul SMMM Odası Eğitim Müdürü SMMM İnci ŞALCI, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar