Giresun’da makine sektörü kabına sığmıyor

Geçen yıla oranla yüzde 20 büyüyen Sarıgöl Konveyör Sistemleri, yeni açacağı fabrikasıyla birlikte mevcut istihdamına ek 70 kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 15.07.2019

Giresun’da makine sektörü kabına sığmıyor

Sarıgöl 2020’de 70 yeni istihdam sağlayacak

1924 yılında temelleri atılan ve yaklaşık 80 kişiye istihdam sağlayan Sarıgöl Konveyör Sistemleri,  beyaz eşya ve elektronik ürünlerin satışı, mobilya ve ev tekstili ticareti, konut inşaat projeleri ve makina imalat olmak üzere 4 ana sektörde faaliyet gösteren bir firma. 2020 yılının sonunda yeni fabrikasında üretime başlayacak olan Sarıgöl Konveyör sistemleri bu yeni fabrikayla birlikte daha da büyümeyi hedefliyor.

“Fabrikamızın bize yeterli gelmemeye başladı”

Yeni fabrikalarını Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde açacaklarını belirten Sarıgöl Konveyör Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Semih Sarıgöl, “ OSB’de fabrikamızın temellerini atmış bulunuyoruz. Bir aksaklık olmadığı sürece 2020 yılının sonunda fabrikamız tamamen kullanıma hazır hale gelecek. Bu fabrika ile birlikte kapasitemizi, üretim miktarımızı ve yurtdışında pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.  Mevcut istihdamımız da buna göre değişecek, yaklaşık 80 olan istihdamımızı 150’ye kadar çıkaracağız. Zaten fabrikayı kurmamızdaki asıl amacımız da şu an ki mevcut fabrikamızın bize yeterli gelmemeye başlaması.” dedi.

Geçen yıla oranla yüzde 20 büyüdük

İyi bir dönem geçirdiklerini belirten Sarıgöl, “ Her yıl büyümeye devam ediyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 20 civarında büyüdük. Bu yılın ilk ayıda bizim için verimli geçti ama mayıs ve haziran ayında sektördeki durgunluk tabi ki bize de yansıdı ilk dört aya göre sakin bir dönem oldu.” şeklinde konuştu.

“İhracat ağırlı çalışan bir firmayız”

İç piyasadan ziyade daha çok dış piyasada yönelik adımlar attığını belirten Sarıgöl, “ Türkiye’de şu an iç piyasada bir durgunluk söz konusu ama biz genelde ihracat ağırlı çalışan buna daha fazla ağırlık veren bir firma olduğumuz için, durgunluğu tabi ki hissettik ama bizi çok etkilemedi” ifadesini kullandı. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar