Giresun tombul fındığı tescil bekliyor

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Giresun tombul fındığının Avrupa Birliği’nde tescil için beklediği öğrenildi.

info@karadenizekonomi.com / 25.09.2019

Giresun tombul fındığı tescil bekliyor

Ankara Ticaret Odası’nın “Anadolu’dan Dünyaya” ana teması ile düzenlediği 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Giresun tombul fındığının Avrupa Birliği’nde tescil için beklediği öğrenildi. Avrupa Birliği Komisyonu da coğrafi işaret için tescil belgesi veriyor. Türkiye’den bugüne kadar 19 ürün için Avrupa Komisyonu’na başvuru yapıldı. Bu 19 üründen sadece 3 tanesi, Antep Baklavası, Aydın İnciri ve Malatya Kayısısı coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Aydın Kestanesi, Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, İnegöl Köfte, Bayramiç Beyazı, Taşköprü Sarımsağı Hatay Künefesi, Kayseri Mantısı, Kayseri Sucuğu, Kayseri Pastırması, Milas Zeytinyağı, Antep Fıstığı, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini, Antep Lahmacunu ve Giresun Tombul Fındığı, Avrupa Komisyonu’na başvurusu yapılmış ve tescil alması beklenen diğer ürünler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar