‘’Hayaller projeye çevrildi’’

Turkcell işbirliğinde Samsun’la birlikte 22 ilde uygulamaya konulan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” sona erdi.

info@karadenizekonomi.com / 12.10.2019

‘’Hayaller projeye çevrildi’’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulmuş olan Kadın Girişimciler Kurulu’nun, dijital dönüşümün hızla yaşandığı günümüzde kadınların yaratıcı gücünün yazılım sektöründe daha fazla yer alması amacıyla Turkcell işbirliğinde Samsun’la birlikte 22 ilde uygulamaya konulan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” sona erdi. TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Samsun ayağının yürütüldüğü projede, 22 öğrenci yazılım eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı. 

 

‘’Kadınlara girişimci olma motivasyonu verildi’’

Verilen eğitimde, kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha gördük diyen TOBB Samsun Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, ‘’Öncelikle böyle bir çalışmayı yapan ve destekleyen herkese teşekkürü borç biliyorum. TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu olarak hedeflerimiz, kadınlara girişimci olma motivasyonu vererek ekonomik hayata katılımlarını sağlamak, farkındalık yaratmak ve konuda bilinç oluşturmaktı. Bu bağlamda kurulduğumuz günden bugüne geçen on yıllık zaman zarfında başarılı kadın girişimcilerimize, ekonomik hayata katılım aşamasında olan üniversite öğrencilerimize ve ilkokul döneminde olan çocuklarımıza da ulaşarak pek çok başarılı çalışma gerçekleştirdik.  Turkcell işbirliğiyle düzenlediğimiz çok farklı bir projenin sonuna geldik. Öğrencilerimiz üç ay süren program boyunca yazılım konusunda çok önemli bir eğitim alarak, hayallerini projeye çevirdiler.  Hepsi çok güzel ve çok değerli projeler ortaya koydu. Hepsini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bugün buradan birinci seçilecek proje, Türkiye genelinde de dereceye girerek bizleri bir kez daha gururlandıracak” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar