İhracatçılardan fındık fidanı atağı..

"Verimi tescilli fidan için proje başlattık."

info@karadenizekonomi.com / 30.12.2014

İhracatçılardan fındık fidanı atağı..

KFMİB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aydın; "Verimi tescilli fidan için proje başlattık."

Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük kısmını elinde bulunduran ülkemizde, son yıllarda verim ve kaliteyi arttırmak için yapılan çalışmalara ihracatçılar büyük destek veriyorlar.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu ve ARGE Komitesi Üyesi Ömer Aydın, Türk fındığındaki en büyük sorunun verim ve kalite düşüklüğü olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle verimliliği artırmak için neler yapmalıyız? Daha düşük maliyetli endüstriyel tarıma geçmek için neler yapılmalı? Bunları düşünüp kendimize bir yol haritası çizmeliyiz" diyerek şunları söyledi:

“Biz İhracatçılar Birliği olarak Fındık Araştırma İstasyonu ile birlikte verimi tescillenmiş fidanların endüstriyel bir şekilde dağıtılması için bir proje başlattık. Doku kültür laboratuarı kurarak bir hamlede bulunduk. Bundan sonra yapacağımız iş üreticiye daha verimli ve dayanıklı fidanları dağıtıp, çok ve kaliteli ürün elde etmenin yollarını açmaktır. Kara ve palaz denilen verimliliği düşük fındıklarla dünya pazarlarında rekabet edemeyiz."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar