‘İnci’ kazanan restoran

Doğanın sunduğu en kaliteli deniz ürünlerini 2002 yılından bu yana oldukça farklı geniş bir konseptte misafirlerine sunan Trilye Restoran, damak şenlendirmekle kalmıyor sahip olduğu pek çok uluslararası ödülü hak ettiğini de kanıtlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 23.03.2020

‘İnci’ kazanan restoran

2002 tarihinde kurulan Trilye Restoran, doğanın sunduğu en kaliteli deniz ürünlerini geniş bir konseptte konuklarıyla buluşturuyor. Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez tarafından Ankara Gaziosmanpaşa semtinde işletilen Trilye Restoran, “Sağlık için balık ye, balık için Trilye” sloganıyla yılın her günü hizmet veriyor. Sağlığın ve lezzetin ön planda olduğu Trilye Restoran’da yerli, taze ve doğal mevsimsel ürünler damakları şenlendiriyor. Bu şahane işletme, Üzmez çiftinin sihirli dokunuşları ile insanların kendi evlerinde konuklarını ağırladığı bir yer mi, gurme bir mekan mı veya güvenilir bir gastro kulüp mü? Bu ve benzeri sorulara ancak mekânı soluyunca karar verebilirsiniz. Üzmez’in bir başka özelliği de restorana gelen tüm müşterileri ile tek tek ilgilenmesi ve hatta her bayramda hiç üşenmeden el yazısıyla yaklaşık 5 bin adet kart yazıp postaya vermesi. Hürriyet Gazetesi’ne verdiği bir röportajdan yapacağımız alıntı da yazar kimliğini ortaya koyuyor gibi. “Ağırladığınız ünlü misafirlerinizden bazılarını kitabınızda yazdınız. İsimleri neye göre seçtiniz?” sorusuna şu cevabı vermişti Üzmez. “Müdavimleri seçtim ama siyasetçilerden seçmemeye özen gösterdim. 97 ülkeye makine ihracatı yapan Ankaralı işadamı Mehmet Göçmen’den, seramik imparatoru Nafi Güral’a, Onur Çetinceviz’e kadar pek çok değerli müdavimlerin öyküleri bulunuyor. Otobüse binip Londra’ya giden, orada bulaşık yıkayıp tuvaletlerde yatan, ardından Sofra Restoran zincirini kurup, ‘Dünyada en çok tanınan Türk’ olarak bilinen Hüseyin Özer’e kadar öyle başarı öyküleri var ki.”

Üzmez kimdir?

Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra yarbay üniformasını çıkaran ve uzun yıllar ilgi duyduğu gastronomi çalışmalarına ağırlık veren Üzmez, Trilye Restoran ile ismini Türkiye’ye ve dünyaya duyurmayı başaran biri olmanın yanı sıra bilgi birikimini yazıları ve televizyon programları ile yansıtması ile tanınıyor. Başarılı işletmeci, gastronomi alanındaki gelişmeleri yakından izlemek için sık sık seyahat etmekte ve yenilikleri takip etmektedir. Trilye Restoran’ın bir deniz ürünleri lokantası olarak kısa sürede ülkemizde ve dünyada ilgi görmesi üzerine, bilgi ve deneyimini yazılarıyla ve yayınlarıyla da toplumla paylaşmaya yönelmiştir. Üç ayda bir çıkan gusto dergisi Trilye’yi çıkarmaktadır. Milliyet Gazetesi Cadde ekinde Pazartesi günleri “Lezzetin Rotası”, Ankara ekinde Pazar günleri “Kaptan Gusto” adlı köşesinde yazılar kaleme almaktadır. Geçmişte yaptığı televizyon programlarının yanı sıra şimdilerde Pazar günleri Fox TV’de yayınlanan “Merve Yıldırım ile Benden Söylemesi” programına gazeteci Meliha Okur ile verdiği katkı büyük ilgi görmektedir.

Ödül avcısı Trilye

Uluslararası birçok kalite ödülüne layık görülen Trilye Restoran’da av yasağına ve deniz balıklarının avlanabilir kalibrede olmasına çok dikkat ediliyor.

En İyi Balık Restoranı

Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri, 2018 yılının en iyilerini belirledi. Yıl boyunca farklı gün ve zamanlarda, geziciler tarafından incelenip, özgün kategorilerde ve kriterlerde yapılan puanlama sonucunda Trilye Restoran, "En İyi Balık Restoranı" ödülüne layık görüldü.

İncili Gastronomi Rehberi

Bu yıl ikincisi yayınlanan İncili Gastronomi Rehberi, Türkiye genelinde çeşitli şehirlerde yemekseverlere yol göstermek amacıyla bir rehber olarak hazırlandı. Geçtiğimiz yıl en yüksek 4 inci iken bu sene bu derecelendirme 5 inci ile başladı. 4 inci alan 30 restorandan bir tanesi olan Trilye Restoran’ın ödülünü Süreyya Üzmez ve Koray Üzmez, Karaca Grup İcra Kurulu Üyesi Galip Bağcı’nın elinden aldı.

Ankara Mekanı

Başkent Ankara'ya "Ankara Mekânı" alanında yapmış olduğu eşsiz hizmet ve katkılarından dolayı Trilye Restoran'a Ankara Kulübü Derneği tarafından ödül verildi.

En İyi İşletme Ödülü

Londra’da bulunan Summit of Leaders kuruluşu tarafından 2014 yılında “En İyi İşletme” ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Hotel ve Restaurant Kalite Ödülü

Madrid’deki Global TradeLeaders Club tarafından 2014 yılı “Uluslararası Otel & Restoran Kalite Ödülü”nün sahibi oldu.

BeefandFishRestaurantAwards

BeefandFish dergisi 2014 yılının En İyi Balık ve En İyi Et Restoranlarını ödüllendirdiği bir gece düzenledi. Trilye Restoran, Ankara’nın tek temsilcisi olarak “En İyi 10 Balık Restoranı” listesinde yer aldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar