İrfan Yetkin STK'lara, Odalara ve İş Dünyasına Seslendi

Yetkin''Ordu coğrafi konumun avantajlarından yararlanamıyor''

info@karadenizekonomi.com / 30.10.2015

İrfan Yetkin STK'lara, Odalara ve İş Dünyasına Seslendi

9 Eylül İktisat mezunu olan, İrfan Yetkin,1983 yıllarında iş hayatına bankacılık sektörü ile başladı. Yetkin  sonrasında hayalindeki meslek olan demircilik işini yapmak için yola koyuldu ve bu sektörde 7 sene yöneticilik yaptı. 30 yıldır Rulman piyasasının içinde bulunan Şirket sahibi 2000 yılında ‘’İMAJ RULMAN HIR.SAN.TİC.LTD.ŞTİ’’ni kurdu. Şirket Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sanayi ve otomotiv rulmanları ithalatı yaparak Türkiye genelinde toptan pazarlamaya başladı.Kısa sürede sektörün öncüleri arasına girmeyi başaran Yetkin ’’Rulman’’kelimesini Sanayi’nin bel kemiği olarak, demir çelik sektörü ‘nün olmazsa olmazlarından olduğunu ifade etti.

Murat Gürsoy’un moderatörlüğünde gerçekleşen “Karadeniz Ekonomi” programına bu hafta İMAJ RULMAN HIR SAN TİC LTD ŞTİ işletme sahibi İrfan Yetkin  konuk oldu.

Programda Ordu ekonomisi,iş dünyası ve Türkiye’deki seçimler değerlendirildi.

İş adamı İmaj Rulman Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yetkin;''  Ülke olarak kazanımlarımızı korumalıyız.Bölge ekonomisi adınada Ordu olarak daha fazla yatırım ve istihdam üretmeliyiz. Ordu Havalimanı,Karadeniz-Akdeniz yolu,Çevre yolu projesi ile Ordu büyük bir yol katetmiştir.Ordu Üniversitesi ise bölge'nin  bacasız sanayidir.Sahip olduğumuz bu kazanımlarımızı koruyarak devamlı olarak atılım içinde olmalıyız.''

''İş dünyasında Odalara ve STK’lara büyük görev düşüyor''

İş dünyasının temsilcileri hibe ve kalkınma projelerinden yararlanamıyor. Bu teşviklerin çoğundan hiç kimsenin haberi yok. Bununla ilgili Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivil toplum örgütleri iş dünyasına daha etkin yansıtmalı ve bilgilendirmelidir. Ordu’nun çok değerli iş adamları var fakat yeterince bir araya getirilemiyor. Birlik ve beraberlik çok önemli bunu mutlaka sağlamalıyız. Bununla birlikte dışarıda yaşayan iş adamlarımızın da çaba göstermesi son derece önemli. Gurbetçi iş damlarımızın Orduya karşı bir özlemi var ama iş icraata gelince kimse elini taşın altına koymuyor.19 ilçemize yatırım gelmesi için organizasyon eksikliği ortadan kaldırılmalı ve Ordulu iş adamlarımızda memleketlerine sahip çıkmalıdır.Bu çağrımın dikkate alınması Bölge ekonomisi açısından son derece önemlidir.

''Türkiye ekonomik açıdan ilk 20 ülkenin içinde''

Finans sektörü eskiden çok korkak ,ne yapacağını bilemezdi. Âmâ şuanda kültür seviyesi biraz daha yükseldi,Ekonomi’nin karşılığını iyi biliyor ,parayı nasıl yönetebileceğini iyi öngörüyor. İş dünyasında Finansı iyi bilen iş adamları her zaman ayakta kalır. Sadece banka sektör değil, diğer finans kuruluşları da var.Faktoring,döviz büfeleri var. Şuanda her şey serbest ve sektörde büyük bir gelişme var. Türkiye ekonomik açıdan gelişmiş ilk 20 ülkenin içinde yer alıyor.

''Ordu coğrafi konumunu iyi değerlendiremiyor''

Akdeniz yolu ve Havalimanı Ordu’yu şaha kaldıracaktır. Ordu ilini lokasyon açısından diğer illerden her zaman daha şanslı görüyorum .Yalnız kendi coğrafyamızı kullanmak konusunda eksiğiz. Var olan denizimizden yeterince faydalanamıyoruz. Gülyalı’dan Orduya deniz yoluyla gidilebilir. Yada marina yapılabilir. Bazıları Deniz sezonunun kısa olması mazeret olarak karşımıza çıkartıyor. Oysa ki kimse zaten 3 ay tatil yapmıyor. Altyapı eksikliklerimizi tamamlarsak çok daha hızlı ilerleyebiliriz. Fındık konusunda da rekabetçi bir fiyatla ürünümüzü çok daha iyi noktalara taşıyabiliriz. Fındık Türkiye’nin herşeyi.Bölge’nin ekonomik güvencesi ve coğrafi gerçeği.

Ordu-Giresun havalimanı konusuna da değinen Yetkin, seferlerin yetersiz oluşundan bahsederek şunları ifade etti;

Maalesef iş dünyası için saatler uymuyor. Günlük seferlerin artırılması gerekiyor. Ben maalesef hala Samsundan uçuyorum.

Sanayici siyasetteki belirsizliğin sona ermesini istiyor

''Siyasi ve Ekonomik olarak son derece kaygılıyım''

İş dünyası için ekonomik çarklar son derece önemli. Son dönemlerde kaygılıyım. İş adamı öncelikle güven ister. Güvenin olmadığı yerde kimse yatırım yapmak istemez.Son dönemde yaşanan siyasi istikrarsızlık doğrultusunda dolar, döviz fırladı. Benim şuan kaygım Rusya’nın Suriye tarafına inmesi. Büyük bir sorun. Ekonomik olarak ve siyasi olarak ve her şeyden önce insan olarak kaygılıyım tarafta telafisi mümkün olmayan olaylar gelişebilir.Rusyanın isteyipte yapamadığı bir seydi, şuan bu cesareti bulup Suriye’ye geldiler. Ortadoğu’da kendine bir yer edinmek istiyor ,belki de liderlik kurmak istiyor. Bunu bir an önce engellemek lazım. Bu durum Türkiye ekonomisine büyük bir balta vuruyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar