Kadın çiftçiler’den arı sütü başarısı

Yapılan analizler sonucunda Ordulu kadın çiftçiler arı sütünün fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan ve en az 1,4 değere sahip olması gereken ‘10 Hidroksi Dekonoik Asit’ (HDA) değerinde 2,1 yüzdesiyle karşılaşarak bir başarıya imza attılar.

info@karadenizekonomi.com / 10.10.2019

Kadın çiftçiler’den arı sütü başarısı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Eğitimi Projesi kapsamında ‘Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Eğitimi Projesi’ kapsamında mayıs ayından itibaren kadın çiftçilere yönelik eğitim süreci başlatıldı. Kadın çiftçiler, verilen eğitim sonrası kilosu kalitesine göre 5-7 bin lira arasında değişen arı sütünü üretmek için Ordu’nun çeşitli ilçelerinde çalışmalara başladı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında çalışmalarını sürdüren kadın çiftçiler, yapılan analizler sonucunda arı sütünün fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan ve en az 1,4 değere sahip olması gereken ‘10 Hidroksi Dekonoik Asit’ (HDA) değerinde 2,1 yüzdesiyle karşılaşarak bir başarıya imza attılar.

Kadın çiftçilerimiz ile Gürgentepe’den Gölköy’e, Ulubey’den Aybastı’ya kadar bir takım oluşturduk. Şuan da büyük bir başarı sergiliyorlar diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’Aynı zamanda da dünyaya örnek olacak çalışmaları yapıyorlar. Pazarlama konusunda da biz onlara destek olacağız. Aynı zamanda kurduğumuz tarım şirketimizin ürünlerinden biri olarak da bunu halkımıza sunacağız. Kadın çiftçilerimizi örnek olması için billboardlarda tanıtacağız. Türkiye bu başarılı kadınları tanıyacak. Arı sütü sayısız hastalığa iyi geliyor. Aynı zamanda enerji veren, yaşlanmayı önleyen, sporcuların kapasitesini artırması açısından da son derece önemli bir ürün. Bu ürün dışında propolis konusuna da ağırlık vereceğiz. Propolis daha da bol getirisi olan bir ürün. Yeni bir sahada daha dünyaya örnek olmaya çalışacağız. Ürettiğimiz arı sütü kalite açısından da değerli. Arı sütünün pazarlanmasında ve fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan HDA yüzdesi en az 1.4 olması gerekirken, bizim arı sütümüz 2.1 değerle gayet yüksek bir durumda. Bu arıcılarımızın başarısı açısından da arı sütünün katma değeri açısından da önemli bir konu” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar