Kalafatlar, Samsunda 10 Milyon Dolarlık ''Sera'' Kurdular

Kalafat''Amacımız sektörde örnek oluşturmak''

info@karadenizekonomi.com / 7.04.2016

Kalafatlar, Samsunda 10 Milyon Dolarlık  ''Sera'' Kurdular

Kalafatlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Kalafat ile Karadeniz Bölgesi'nin en büyük sera yatırımını yaptıklarını söyleyerek  önemli açıklamalarda bulundu.

''Karadeniz Bölgesinin en büyük serası''

Kalafat’’Geçtiğimiz yıl Samsun Çarşamba'da 75 bin metrekare kapalı alana sahip Karadeniz Bölgesi'nin en büyük serasını açtık. Türkiye'nin de sebze meyve üretimindeki kapalı alan açısından en büyük yatırımlarından biri oldu. Seranın enerji ihtiyacını karşılamak için büyük bir güneş paneli yatırımı da 

yaptık. Ayrıca yine eş zamanlı olarak 800 ton kapasiteli arıtılmış su tesisi ve tam otomatik sulama sistemi yatırımı yaptık. Tesisin toplam maliyeti 10 milyon dolar oldu. 15 ziraat mühendisi tam zamanlı olarak çalışıyor. Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın İyi Tarım Sertifikası'nı aldık. Sertifikalı tohumlar, sertifikalı fideler kullanılıyor. Gübrelemede en doğal ve bakanlık onaylı ürünler, ziraat mühendislerimizin kontrolü altında kullanılıyor. Biber çeşitleri, domates çeşitleri, patlıcan, roka, tere, salatalık ve birçok çeşit sebze meyve üretimi yapıyoruz. Sadece bizim için değil bölgemiz açısından da gurur duyduğumuz örnek bir yatırıma imza attık’’dedi.

Tarım konusunda tecrübeli olduklarına dikkat çeken Kalafat sözlerine şöyle devam etti,''Kalafatlar Tarım markamızla zirai ilaç, gübre ve tarım aletleri alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Dünyanın tarım makinalarındaki en büyük firması STIHL'in yetkili bayisiyiz. Bizim tarım konusuna yaklaşımımız sadece para kazanmakla ilgili değil. Her şeyin en doğrusunu yaparak sektöre de örnek olmak, müşterilerimize gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri sağlıklı ürünleri sunmayı amaçlıyoruz. Bu yatırımı gerçekleştirmemizdeki en önemli motivasyon kaynağımız aslında bu felsefemiz oldu''diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar