KAMUYA 100 BİN BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK

Kamuya 100 bin bilişim personeli alımı yapılacak. FETÖ'den sonra boşalan bilişim kadrolarına onbinlerce personel alımı yapılacak.

info@karadenizekonomi.com / 12.12.2016

KAMUYA 100 BİN BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK

15 Temmuz ve sonrasında ülkemize yönelik siber saldırılarda büyük bir artış yaşanıyor. Ülkeler arası savaşların internet üzerinden yapıldığı dönemde, özellikle kamu kurumlarının internet ve bilgi güvenliği oldukça önemli.

Kamu kurumlarında yer alan bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi veya yapılan saldırılar ile bu kurumlarda kullanılan sistemlerin devre dışı bırakılması büyük krizlere yol açabilir.

Bu alanda yeni adımlar atılması için ilk etapta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından açıklanan siber güvenlik planı, ilerleyen dönemlerde siber güvenlik ordusu kurulması için çalışmalar başladı.

Siber güvenlik için alanında uzman personellere ihtiyaç var!

Tüm bu güvenlik önlemlerini başarıyla sağlamak için siber güvenlik ve bilgisayar sistemleri konusunda yetenekli ve donanımlı olan personellere ihtiyaç duyuluyor.

Kamu kurumlarında oluşan bu büyük açığı doldurmak isteyen hükümetin, yakın bir zamanda yaklaşık olarak 100 bin bilişim personeli alacağı ortaya çıktı.

Ne kadar kazanacaklar ?

Genel Kurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi stratejik kurumlara yerleştirilecek olan bilişim personelleri için teklif edilen maaş ise 8 bin TL ile 20 bin TL arasında.

Aranan şartlar neler ?

Kurumların personel alımı için belirlediği kriterler içersinde ise dört yıllık üniversite mezunu olmak ve yazılım geliştirme, büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi gibi konularda 3 yıldan 5 yıla kadar tecrübe şartı isteniyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar