Karadeniz’de hedef ‘doğal bal’

Karadeniz'de eğitim verilen 4 bin çiftçi, doğal bal üretimine başlıyor. Bölgede; arı sütü, polen, propolis ve arı zehri gibi kıymetli ürünlerin üretilmesi teşvik ediliyor.

info@karadenizekonomi.com / 27.04.2018

Karadeniz’de hedef ‘doğal bal’

DOĞU Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı üretim çalışmalarını sürdürüyor. 9 ilde 4 bin arıcıya doğal bal üretimi konusunda eğitim veren DOKAP; arı sütü, polen, propolis ve arı zehri gibi kıymetli ürünlerin bölgede yaygınlaşması için çaba sarf ediyor. Projeyle ilgili konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, üreticilerin eğitimini önemsediklerini söyledi. Yüce proje için 3 yıl içinde 5 milyon lira ödenek sağladıklarına dikkat çekerken, “Bütün bize bağlı 9 ilde bu çalışmalarımız sürüyor. Rize ilimiz zaten Anzer balıyla meşhur. Yine Bayburt ilinde arı paketleme tesisi kurduk. Benzer bir tesisi de Rize'de ve Samsun’da da kurduk. Dolayısıyla vatandaş üretiyor” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar