KEİPA üyeleri Giresun’da toplandı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu’nun 53’üncü toplantısına bu yıl Giresun ev sahipliği yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2019

KEİPA üyeleri Giresun’da toplandı

Toplam 12 ülkeyi içerisinde barındıran birliğe 9 ülke katılım sağladı. Ülkeler arasında çifte vergilendirmenin önlenmesi ve ticaretin geliştirilmesi için çalışacağız şeklinde konuşan KEİPA Türkiye Delegasyon Başkanı AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk, ‘’Müteşebbisler bir ülkede yaptıkları faaliyetten dolayı hem o ülkede hem de ayrı ayrı ülkelerde vergilendirme yerine anlaşmalar yapılırsa tek vergilendirme ile işlerini yapabilirler. KEİPA üyelerinin bir kısmı arasında bu çifte vergilendirme anlaşması var bir kısmında yok. Biz diyoruz ki bütün üyeler bu arasında bu uygulamalar olsun ve ticaret gelişsin” dedi.

‘’Giresun Karadeniz’in yaşanabilir tek adasına sahip’’

Dünyanın en kaliteli fındığına sahip olan ve aynı zamanda da kirazın ana vatanı olan, Karadeniz’in incisi Giresun’umuzun bu özelliğinden dolayı gurur duyuyoruz diyen Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu;  ‘’Elbette ki şehrimizin daha birçok farklı özelikleri de mevcut. Coğrafi güzellikleri, yaylası, denizi ve doğal özellikleri ile Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birisi olan şehrimizi inşallah bu kısa dönemde sizlere de tanıtmak istiyoruz. Tabi şehrimizin bir özelliği daha var ki oda Karadeniz’in yaşanabilir tek adasına sahip olması. Şehrimizin bu anlamda da önemli istisnai şehirlerden birisi olduğunu düşünüyoruz. Geçmişi 4000’li yıllara dayanan bir şehiriz ve şehrimizin kendine özgü kültürel değerleri var. Bunlar mimari ve kültürel ritüelleri ile ön plana çıkar. Bu şehir geçmişte olduğu gibi bugünde misafirperverliği ile sizlere birer kapı olarak her zaman açıktır. Değerli misafirlerimiz; Karadeniz’in incisi, fındığın başkenti olan Giresun’umuza tekrardan hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Rusya ve Yunanistan delegasyonları olmak üzere 9 ülkenin temsilcisi katıldı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar