Kesme Çiçek’ Bolu’ya göçtü

·Ordu’da birkaç yıl önce geliştirilmek istenen “Kesme Çiçek” sektörünün yıldızı söndü. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi eski Dekanı Prof. Turan Karadeniz şimdi sektörün Bolu’da canlanması için çalışıyor.

info@karadenizekonomi.com / 28.06.2017

Kesme Çiçek’ Bolu’ya göçtü

Birkaç yıl önce Ordu’da çiftçilere iddialı bir sektör olarak sunulan “Kesme Çiçek” sektörü gelişemedi. Daha çok Kafkas, Orta Asya ve Rusya’yı hedef Pazar olarak seçen sektör gerekli ilgiyi göremeyince sönmeye yüz tuttu.

Öte yandan daha önce Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde dekan olarak görev yapan ve Ordu’da bazı tarımsal sektörlere proje üreten Prof. Turan Karadeniz bu kez Bolu’da kesme çiçek sektörünün gelişmesi için çalışıyor.

Prof. Karadeniz sosyal medya da yaptığı paylaşımda Kesme Çiçek tarlasında poz vererek, “Bolu'da kesme çiçek projemiz oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Karanfiller hasata hazır. Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz beye; Bld Bşk Yrd. Emine Davarcıoğlu ile Park Bahçeler müdürü Aylin Aydın hanıma ve ekibine, projede görevli Yrd.Doc.Dr.Tuba Bak, Öğrt. Gör. Selma Tuna, Öğrt. Gör. Selma Berk, Arş. Gör. Emrah Güler'e teşekkür ediyorum” dedi. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar