Kilosu 120 TL’den satılıyor

Dağ çileğinin kilogramı 120 TL’den satılmasına rağmen, tezgahlardaki en çok talep edilen ürünler arasında yerini almaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 13.06.2019

Kilosu 120 TL’den satılıyor

Ordu bölgesinde yetişen dağ çileği, kendisine has kokusu ve lezzetiyle hayran bırakıyor. Özellikle yüksek kesimlerde daha çok yetişen, güçlükle toplanan dağ çileğinin kilogramı 120 TL’den satılmasına rağmen, tezgahlardaki en çok talep edilen ürünler arasında yerini almaya devam ediyor. Ordu’da dağ çileği toplamak için yaklaşık 2 saatlik yolu yürüyerek kat ettiklerini, topladıktan sonra da satmaya dahi kıyamadıkları dağ çileğini çok sevdiklerini belirten Cemile Kaya, ‘’Şimdiye kadar en fazla 3 kilogramlık hasat yaptık. Çileğin, yetişme ve hasat döneminin bir ay. Ailemizden toplayan oluyor ve ben burada pazarlamasını yapıyorum, gerçekten toplaması çok zor. En büyük hasat ise 3 kiloluk kovayı ancak dolduruyor. Zahmeti çok olan bir ürün ve ona göre de fiyatı biraz pahalı. Kilo işi alırlarsa 120 TL’den veriyoruz. Ya da küçük 250-300’er gramlık kaplarda da satıyoruz. Onu da 30 TL satıyoruz. Vatandaşların bazıları bizimle pazarlık yapıyor bazıları ise çok zahmetli bir toplama aşaması olduğu için pazarlık dahi yapmadan direk satın alıyorlar. Bu aylarda bizler yol kenarlarında çilek satmak için yerimizi alıyoruz. Ev hanımları içinde ek gelir sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar